Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Broccoli färsk 1.0 huvud 6%
Rödlök 2.0 styck 8%
Champinjoner färska 10.0 styck 3%
Cocktailtomater 1.0 förp. 5%
Aubergine 0.5 styck 2%
Paprika röd/gul/orange 2.0 st små 2%
Marinad:
Olivolja 1.5 dl 73%
Sojasås 1.5 tsk 0%
Tillbehör:
Träspett 12.0 styck Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Lägg träspett i blöt i en timme innan tillagning, så brinner de inte upp på grillen. Sätt på utegrillen i god tid eller sätt ugnen på 200°C.
- Grönaker kan förvällas, hastigt kokas någon minut innan grillning. Det ger mjukare grönsaker, mer genomstekta. Se Kockskolan > Så grillas grönsaker.
- Ansa och dela grönsakerna i lagom stora bitar. Trä upp dem på spett.
- Blanda olivolja med kryddor och soja. Pensla marinaden på spetten.
- Lägg spetten på grillen. Folie under skyddar mot alltför hård grillning. Grilla grönsakerna några minuter på var sida tills fin grillyta.
- Servera gärna spetten med en läcker chévredip enligt separat recept.
Kockens kommentar
Grönsaker snurrar lätt runt på spett och är därför svåra att vända. Dubbla spett låser fast grönsakerna.
Spetten kan också gratineras i ugn på 200°C liggande på en smord ugnsplåt i cirka 15 minuter. Vänd spetten någon gång. Mot slutet kan man sätta grillen på högsta värme för att få en fin färg på grönsakerna.
Passar till
Fler recept inom Grön meny
Liknande recept som Vegetariskt grillspett med chévredip
-
Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
Tid: 22 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan