Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rotselleri

2.0 

st stora

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

 

 

Spenat färsk

400.0 

gram

Olivolja till stekning

 

 

Smör till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

Timjan färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 3

Recept: 473 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 303 gram)

Ingredienser

Visa:

Rotselleri 2.0 st stora 54%

Ägg 2.0 styck 27%

Ströbröd 0%

Spenat färsk 400.0 gram 15%

Olivolja till stekning %

Smör till stekning 0%

Salt och peppar 0%

Timjan färsk 0%

Tillagning (25 min )

  1. Skala rotselleri och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.

  2. Koka skivorna i lättsaltat vatten cirka 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.

  3. Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik. Häll ut ströbröd på en flat tallrik. Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund.

  4. Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.

  5. Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (cirka 1 minut).

  6. Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.

Fler recept inom Grön meny

Liknande recept som Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)