Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 3
Recept: 473 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Rotselleri 2.0 st stora 54%
Ägg 2.0 styck 27%
Ströbröd 0%
Spenat färsk 400.0 gram 15%
Timjan färsk 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala rotselleri och skär i 1,5 cm tjocka skivor. Stansa ut biffar med en formring.
- Koka skivorna i lättsaltat vatten cirka 6 minuter. Låt svalna på hushållspapper.
- Vispa upp ägg med gaffel i en djup tallrik. Häll ut ströbröd på en flat tallrik. Vänd selleribiffarna först i äggvispet och därefter i ströbröd. Låt vila en stund.
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna utan att bränna dem, tills de blir gyllenbruna.
- Hetta upp olivolja i en annan stekpanna och stek den färska spenaten på medelhög värme tills den blir krispig (cirka 1 minut).
- Varva rotselleribiffar med spenat. Salta och peppra. Garnera med en kvist timjan.
Fler recept inom Grön meny
Liknande recept som Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)
-
Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
Tid: 22 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan