Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 260

Kcal / portion: 481

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1924 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 26%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Champinjoner färska 125.0 gram 2%
Brytbönor färska 75.0 gram 1%
Purjolök 2.0 cm 0%
Schalottenlök 2.0 st små 1%
Grädde 5.0 dl 94%
Svampfond konc. } 4.0 msk 1%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (22 min )
- Ansa och tvätta grönsaker. Skär purjolök och champinjoner i tunna skivor, finhacka scharlottenlök och dela bönor.
- Fräs lök, bönor och svamp i en kastrull i lite matfett på medelvärme i cirka 5 minuter. Tillsätt grädde och fond och sänk till medellåg värme, låt småkoka i 10 minuter. Smaka av med peppar och salt. Servera.
Kockens kommentar
För mindre fettintag kan matlagningsgrädde användas eller viss del av grädden bytas mot mjölk.
Fler recept inom Grön meny
Liknande recept som Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
-
Lyxig svamp- & bönsoppa (förrätt)
Tid: 22 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rotselleritartelette med spenat (vegetarisk)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladdoppade jordgubbar
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan