Chokladdoppade jordgubbar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladdoppade jordgubbar

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jordgubbar färska

28.0 

styck

Mjölkchoklad

200.0 

gram

Mörk choklad

200.0 

gram

Vit choklad

200.0 

gram

 

Ger 7 gubbar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 875

GBR (GI) / port: 9

Recept: 3499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 26%

Kolhydrater: 43%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 204 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar färska 28.0 styck 3%

Mjölkchoklad 200.0 gram 32%

Mörk choklad 200.0 gram 31%

Vit choklad 200.0 gram 33%

 

Ger 7 gubbar/portion 

Tillagning (15 min )

  1. Använd tre små kastruller eller ungssäkra formar. Bryt chokladen i småbitar och lägg ner i varsin skål.

  2. Sätt skålarna i vattenbad och värm upp långsamt på medelvärme.

  3. Doppa jordgubbarna i den smälta chokladen. Låt de chockladdoppade jordgubbarna stelna på bakplåtspapper innan de avnjutes.

  4. Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Blanda de olika chokladsorterna lätt så att det blir en marmorering, och klicka ut lite smet i olika former, låt stelna på bakplåtspappret.

Fler recept inom Grön meny

Liknande recept som Chokladdoppade jordgubbar