Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1041 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Hummer med skal kokt 1.0 styck 22%
Mjölk 0.5 liter 29%
Vispgrädde 1.0 dl 35%
Hummerfond konc. 0.5 dl 12%
Konjak/brandy 0.5 msk 1%
Dill 2.0 kvistar 0%
Salt 0%
Tillbehör:
Vitt matbröd 0%
Ger 1 tallrik/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min )
- Rensa hummern och skala den. Lägg köttet i en liten skål.
- Häll mjölk, grädde, fond och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.
- Häll upp soppan i tallrikar, fördela hummerkött och garnera med kryddgrönt, helst dill.
Kockens kommentar
Fler recept inom Lammfilémeny (avancerad)
Liknande recept som Hummersoppa
-
Hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé med syltade kantareller samt västerbottenrisotto
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Champagnesorbet
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Alternativ: Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm