Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Mjölk

0.5 

liter

Vispgrädde

1.0 

dl

Hummerfond konc.

0.5 

dl

Konjak/brandy

0.5 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 

Ger 1 tallrik/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Champagne Massé Brut

Mousserat torrt vitt vin
Pris: 199 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 119

Kcal / portion: 260

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1041 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 218 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 22%

Mjölk 0.5 liter 29%

Vispgrädde 1.0 dl 35%

Hummerfond konc. 0.5 dl 12%

Konjak/brandy 0.5 msk 1%

Dill 2.0 kvistar 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

 

Ger 1 tallrik/portion 

Tillagning (14 min )

  1. Rensa hummern och skala den. Lägg köttet i en liten skål.

  2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.

  3. Häll upp soppan i tallrikar, fördela hummerkött och garnera med kryddgrönt, helst dill.

Kockens kommentar

Fler recept inom Lammfilémeny (avancerad)

Liknande recept som Hummersoppa