Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vatten 3.0 dl 0%
Strösocker 2.5 dl 53%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Apelsin hel 1.0 styck 4%
Mousserat vin 1.0 flaska 27%
Äggvita 2.0 styck 2%
Florsocker 1.0 dl 13%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukter och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
- Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.
- Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeén och ställ in i frysen i cirka en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.
Fler recept inom Lammfilémeny (avancerad)
Liknande recept som Champagnesorbet
-
Hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé med syltade kantareller samt västerbottenrisotto
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Champagnesorbet
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Alternativ: Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm