Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vatten

3.0 

dl

Strösocker

2.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Apelsin hel

1.0 

styck

Mousserat vin

1.0 

flaska

Äggvita

2.0 

styck

Florsocker

1.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 384 gram)

Ingredienser

Visa:

Vatten 3.0 dl 0%

Strösocker 2.5 dl 53%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Apelsin hel 1.0 styck 4%

Mousserat vin 1.0 flaska 27%

Äggvita 2.0 styck 2%

Florsocker 1.0 dl 13%

Tillagning (30 min + 3 tim )

  1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukter och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.

  2. Häll citrussaften och hälften av det mousserade vinet i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.

  3. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbeén och ställ in i frysen i cirka en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.

Fler recept inom Lammfilémeny (avancerad)

Liknande recept som Champagnesorbet