
Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Alternativ: Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 149

Kcal / portion: 414

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1655 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Kokosmjölk (-dryck) 200.0 gram 20%
Lime färskpressad 3.0 styck 2%
Grapefrukt 2.0 styck 8%
Vatten 0.5 dl 0%
Lag:
Strösocker 1.3 dl 30%
Honung flytande 1.0 msk 4%
Vatten 1.0 dl 0%
Sås:
Marsala starkvin 0.5 dl 3%
Strösocker 3.0 msk 10%
Honung flytande 3.0 msk 13%
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (45 min )
- Blanda socker, vatten och honung till lagen i en kastrull. Värm den lätt så att sockret löses upp. Låt svalna.
- Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i cirka 5 minuter. Finriv limeskal, pressa saft. Blanda sockerlag, limejuice, kokosmjölk och vatten.
- Värm lite av sorbetmassan och tillsätt gelatinbladen så att de löser sig. Ta av från värmen. Blanda med resten av massan och tillsätt 1/3 av limeskalen. Kör i glass-maskin till önskad konsistens.
- Skala grapefrukt och "filéa ut" klyftor. Blanda försiktigt med lite limeskal och smaksätt med lite honung.
- Koka ihop ingredienserna till såsen till simmig. Späd med vatten om den blir för tjock. Ringla över citrussalladen.
Kockens kommentar
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Frystid 3-4 timmar. Rör om efter halva tiden, eller fler gånger.
Fler recept inom Lammfilémeny (avancerad)
Liknande recept som Alternativ: Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
-
Hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosmarinsdoftande lammfilé med syltade kantareller samt västerbottenrisotto
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Champagnesorbet
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Alternativ: Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell
Tid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Skåvsjöholm