Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 13
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 35%
Matfett till stekning 2.0 msk 10%
Marinad:
Morot 1.0 styck 2%
Stjälkselleri 2.0 stjälkar 0%
Ingefära färskriven 1.0 dl 3%
Sesamolja 1.0 msk 6%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Maizena ljus 1.0 tsk 0%
Teriyakisås } 1.0 tsk 0%
Worcestershiresås 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Ketchup 2.0 msk 2%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 45%
Kockskolan:
Om teriyaki > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
- Marinera: Skala, finhacka morot och selleri, samt skala och riv ingefära. Blanda med sesamolja, bakpulver, maizena, teriyaki- och worcestershiresås. Låt marinera i cirka 1 timme.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Ta köttet ur marinaden. Skär det i 1/2-cm tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Spar marinaden.
- Hetta upp matolja i en (wok-)panna tills rykande hett. Lägg i köttet och stek det hastigt, max 1 minut på var sida.
- Sås: Häll på marinaden och sänk till medellåg värme. Låt stå och puttra i några minuter. Tillsätt ketchup och vatten och tag av pannan från plattan.
Kockens kommentar
Canton är ett gammalt namn på en provins i sydöstra Kina, som numera benämns Guandong. Det är den mest folkrika provisen i Kina. Läs mer om teriyaki, klicka på > Om teriyaki. Teriyakisås är enkelt att tillaga själv, klicka på ingrediens > Teriyaki.Alternativ
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Canton Beef, marinerad stekt biff
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan