Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör el. margarin

100.0 

gram

Vatten

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Hallon frysta sockrade

1.0 

förp.

Strösocker

3.0 

msk

Potatismjöl

1.0 

msk

 

Garnityr:

 

Hallon färska

10.0 

styck

Citronmeliss färsk

 

 

 

Tillbehör:

 

Vaniljsås färdig

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 6

Recept: 1811 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 79 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 35%

Smör el. margarin 100.0 gram 40%

Vatten 2.0 msk 0%

 

Fyllning:

Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 12%

Strösocker 3.0 msk 9%

Potatismjöl 1.0 msk 2%

 

Garnityr:

Hallon färska 10.0 styck 1%

Citronmeliss färsk %

 

Tillbehör:

Vaniljsås färdig 0%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Se recept­alternativ nedan. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
  2. Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.
  3. Sätt ugnen till 225ºC.
  4. Fyllning: Blanda hallon, socker och potatismjöl. Öka mängden potatismjöl om bären är blöta, i synnerhet om frysta bär används. Fyll pajformen med blandningen.
  5. Kavla ut resten av degen och skär den i smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler eller liknande ovanpå pajen.
  6. Grädda mitt i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  7. Servera: Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.

Pajdegsalternativ

Klassisk svensk pajdeg

Proffsets krispiga pajdeg

Pâte brisée, fransk pajdeg

Söt pajdeg

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Hallonpaj