Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 285

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1811 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 14%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 35%
Smör el. margarin 100.0 gram 40%
Vatten 2.0 msk 0%
Fyllning:
Hallon frysta sockrade 1.0 förp. 12%
Strösocker 3.0 msk 9%
Potatismjöl 1.0 msk 2%
Garnityr:
Hallon färska 10.0 styck 1%
Tillbehör:
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Pajdeg: Knåda ihop alla ingredienser i en bunke, eller använd matberedare med kniv. Se receptalternativ nedan. Låt degen vila i kylskåp i 1 timme.
- Kavla ut 3/4 av degen till en rund platta och klä en rund pajform med den.
- Sätt ugnen till 225ºC.
- Fyllning: Blanda hallon, socker och potatismjöl. Öka mängden potatismjöl om bären är blöta, i synnerhet om frysta bär används. Fyll pajformen med blandningen.
- Kavla ut resten av degen och skär den i smala remsor. Lägg remsorna i ett dekorativt mönster, galler eller liknande ovanpå pajen.
- Grädda mitt i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Servera: Dekorera med färska hallon, citronmeliss och servera tillsammans med vaniljsås.
Pajdegsalternativ
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Hallonpaj
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan