Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 5
Recept: 7030 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 17%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Äpple utan skal 1.5 kilo 13%
Smör normalsaltat 150.0 gram 16%
Hasselnötskärnor 100.0 gram 9%
Strösocker 2.0 dl 11%
Bovete krossad 2.0 dl 6%
Tillbehör:
Vaniljsås färdig 10.0 dl 45%
Glass 0%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Kärna ur och skiva äpplen. Grovhacka hasselnötter.
- Smält smör i en stor, djup stekpanna. Lägg i äpplen och hasselnötter och fräs någon minut. Tillsätt socker och bovetekross. Fräs ytterligare någon minut. Lägg i pajform.
- Baka i ugnen cirka 15 minuter.
- Servera med vaniljsås eller glass.
Kockens kommentar
Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.Passar till
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Äppelpaj med bovete och hasselnötter
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan