Äppelpaj med bovete och hasselnötter

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelpaj med bovete och hasselnötter

Lägg till ingredienser

Antal bitar (10/paj): 10

Äpple utan skal

1.5 

kilo

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

Strösocker

2.0 

dl

Bovete krossad

2.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Vaniljsås färdig

10.0 

dl

Glass

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om finpajer >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 703

GBR (GI) / port: 5

Recept: 7030 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 17%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 291 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 1.5 kilo 13%

Smör normalsaltat 150.0 gram 16%

Hasselnötskärnor 100.0 gram 9%

Strösocker 2.0 dl 11%

Bovete krossad 2.0 dl 6%

 

Tillbehör:

Vaniljsås färdig 10.0 dl 45%

Glass 0%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om finpajer > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Kärna ur och skiva äpplen. Grovhacka hasselnötter.
  3. Smält smör i en stor, djup stekpanna. Lägg i äpplen och hasselnötter och fräs någon minut. Tillsätt socker och bovetekross. Fräs ytterligare någon minut. Lägg i pajform.
  4. Baka i ugnen cirka 15 minuter.
  5. Servera med vaniljsås eller glass.

Kockens kommentar

Hemlagad vaniljsås är godare och lätt att tillaga. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om vaniljsås/-kräm.

Passar till

Hemlagad vaniljsås

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Äppelpaj med bovete och hasselnötter