Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2718 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Pajdeg:
Hasselnötskärnor 100.0 gram 24%
Vetemjöl 1.8 dl 14%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Smör rumsvarmt 75.0 gram 20%
Mjölk 1.0 dl 2%
Limejuice 1.0 tsk 0%
Fyllning
Päron färsk 500.0 gram 8%
Äpple utan skal 500.0 gram 12%
Agavesirap 1.0 msk 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 4%
Tillbehör
Russin 4.0 msk 4%
Äppelmust ¤ 4.0 dl 5%
Ricotta } 6.0 msk 4%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Skapat av: Årstiderna
Kock: Maximillian
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Koka upp russin i must. Låt sjuda på svag värme tills musten kokat in, men passa så det inte kokar torrt.
- Tärna päron och äpple. Koka upp tillsammans med sirap och smör. Låt sjuda i 15 minuter utan lock. Rör då och då. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Pajdeg: Mixa hasselnötter i en köksassistent. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Pulsa ihop det så att det precis går ihop till en smuldeg.
- Värm upp mjölk försiktig med limejuice. Tillsätt i degen. Pulsa ihop det.
- Lägg upp äpplena och päronen i en form. Lägg degen ovanpå och bred ut.
- Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt svalna i 15 minuter.
- Servera pajen med de syrliga ljumna russinen och riccotta.
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Äpple och päroncrustade med syrliga russin
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan