Äpple och päroncrustade med syrliga russin

Foto: Spisa.nu ¤

Äpple och päroncrustade med syrliga russin

Lägg till ingredienser

Antal bitar (12/paj): 12

Pajdeg:

 

Hasselnötskärnor

100.0 

gram

Vetemjöl

1.8 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Smör rumsvarmt

75.0 

gram

Mjölk

1.0 

dl

Limejuice

1.0 

tsk

 

Fyllning

 

 

 

Päron färsk

500.0 

gram

Äpple utan skal

500.0 

gram

Agavesirap

1.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Tillbehör

 

 

 

Russin

4.0 

msk

Äppelmust ¤

4.0 

dl

Ricotta }

6.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 226

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2718 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 8%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 150 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Hasselnötskärnor 100.0 gram 24%

Vetemjöl 1.8 dl 14%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Smör rumsvarmt 75.0 gram 20%

Mjölk 1.0 dl 2%

Limejuice 1.0 tsk 0%

 

Fyllning 

Päron färsk 500.0 gram 8%

Äpple utan skal 500.0 gram 12%

Agavesirap 1.0 msk 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 4%

 

Tillbehör 

Russin 4.0 msk 4%

Äppelmust ¤ 4.0 dl 5%

Ricotta } 6.0 msk 4%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Skapat av: Årstiderna

Kock: Maximillian

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (40 min )

  1. Koka upp russin i must. Låt sjuda på svag värme tills musten kokat in, men passa så det inte kokar torrt.
  2. Tärna päron och äpple. Koka upp tillsammans med sirap och smör. Låt sjuda i 15 minuter utan lock. Rör då och då. Ställ åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 175°C.
  4. Pajdeg: Mixa hasselnötter i en köksassistent. Tillsätt mjöl, bakpulver och smör. Pulsa ihop det så att det precis går ihop till en smuldeg.
  5. Värm upp mjölk försiktig med limejuice. Tillsätt i degen. Pulsa ihop det.
  6. Lägg upp äpplena och päronen i en form. Lägg degen ovanpå och bred ut.
  7. Grädda i ugnen i 30 minuter. Låt svalna i 15 minuter.
  8. Servera pajen med de syrliga ljumna russinen och riccotta.

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Äpple och päroncrustade med syrliga russin