Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 423

GBR (GI) / port: 2
Recept: 5075 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 22%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 125.0 gram 18%
Vetemjöl 3.0 dl 12%
Vatten 2.0 msk 0%
Fyllning:
Mandelmassa färdig 230.0 gram 21%
Citronskal 0.5 styck 0%
Ägg 2.0 styck 2%
Creme fraiche 3.0 dl 19%
Garnering:
Plommon färska 18.0 styck 5%
Vispad grädde 8.0 dl 21%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om finpajer > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Pajdeg: Rumstemperera smöret. Blanda ihop smör, vetemjöl och vatten. Platta ut till ett platt paket. Ställ kallt i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Kavla ut degen. Klä en pajform, cirka 28 cm.
- Fyllning: Kärna ur plommon. Riv mandelmassa och citronskal. Blanda med ägg, och creme fraiche. Häll smeten i pajskalet och tryck plommonen i smeten.
- Sätt in pajen i ugnen i 20-25 minuter.
- Tag ur och låt svalna. Servera med lite lättvispad grädde.
Kockens kommentar
Man kan med förgrädda pajskalet för fastare skal. Läs mer > Så förgräddas pajdeg.Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Plommonpaj med mandelmassa
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan