Friterade panerade jätteräkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Friterade panerade jätteräkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jätteräkor, tigerräkor råa

16.0 

styck

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

1.0 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

msk

Chilipulver

 

 

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Jasminris

3.0 

dl

Sötsur thaisås

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Så panerar man >

 

 

Så friteras skaldjur >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Fritös >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Leffe Blond

Ljus medium ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1939 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 433 gram)

Ingredienser

Visa:

Jätteräkor, tigerräkor råa 16.0 styck 25%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 1.0 msk 6%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Ägg 1.0 styck 3%

Vetemjöl 2.0 msk 3%

Chilipulver 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Jasminris 3.0 dl 52%

Sötsur thaisås 2.0 dl 10%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Så friteras skaldjur > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Fritös > Äts ej

Om sötsura såser > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Näringsberäkna panering %

Tillagning (20 min )

  1. Sås: Tillred hemlagad sås, om sådan önskas (recept via länk nedan). Extra tidsåtgång 25 minuter.
  2. Räkor: Råa är de svåra att skala. Koka dem någon minut, och kyl av i kallt vatten. Koka inte för länge, för då blir de sega vid stekning. Man kan också halstra dem i stekpanna på hög värme tills skalet blivit rosarött och sedan skala dem.  
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  4. Panering: Blanda mjöl med salt och lite chilipulver i en skål. Lättvispa ägg med en gaffel i en skål. Doppa räkorna i äggsmeten och sedan i kryddmjölet. Låt vila en stund.
  5. Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
  6. Fritera: Lägg ner räkorna i het olja. Räkorna är klara när de är rosa-vita och flyter upp till ytan efter cirka 2 minuter.
  7. Lägg upp räkorna på fat och strö över lite extra chilipulver. Servera med sötsur sås att doppa räkorna i.

Kockens kommentar

Passar utmärkt även som förrätt, då utan ris och med färre räkor. På asiatiskt vis kan man doppa räkorna i tempura frityrsmet i stället för panering. Se recept via länk nedan.

Panering som äts: Ingrediensmängderna avser det som äts. Detta för att få rättvisande portionsvikter och näringsvärden. Vid själva paneringen behövs extra mängd. Panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Räkor med panering och fettupptag väger tillagad 160 gram per portion, varav panering 12%. Energimängd 187 Kcal, varav 34% finns i paneringen. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Passar till

Sötsur sås

Tempura frityrsmet

Friterad persilja

Fler recept inom Räkor ¤

Liknande recept som Friterade panerade jätteräkor