Biff Stroganoff - strimlad nötbiff

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Biff Stroganoff - strimlad nötbiff

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

600.0 

gram

Champinjoner färska

150.0 

gram

Gul lök

1.0 

st stor

Creme fraiche

2.0 

dl

Tomatpuré konserv

1.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Citronjuice

1.0 

msk

Matfett till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

Grönsallad

200.0 

gram

Saltgurka

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Såtös >

 

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 631

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2524 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 537 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 28%

Champinjoner färska 150.0 gram 1%

Gul lök 1.0 st stor 3%

Creme fraiche 2.0 dl 26%

Tomatpuré konserv 1.0 msk 0%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Matfett till stekning 2.0 msk 8%

Salt och peppar 0%

Persilja till garnering 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 36%

Grönsallad 200.0 gram 1%

Saltgurka 4.0 styck 1%

 

Kockskolan:

Såtös > Äts ej

Så pannsteks biff > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Finhacka lök och skiva svamp. Skär köttet i strimlor. Förbered sallad.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp matfett i panna eller gryta på hög värme och bryn sedan köttstrimlorna hastigt i ett par minuter. Rör om.
  4. Sätt ner spisvärmen och tillsätt lök och champinjoner. Låt steka i ytterligare cirka 5 minuter. Salta och peppra.
  5. Tillsätt crème fraiche och tomatpuré (vänta med senapen). Sänk värmen och låt småkoka i cirka 3 minuter, tills såsen blir simmig, lätt tjock. Smaka av med citronjuice och senap.

Kockens kommentar

Släkten Stroganoff = rik köpmannasläkt ända från början av 1400-talets Ryssland, senare adlad. Greve Paul Stroganoff, rysk diplomat på 1800-talet, lär vara upphovsman till receptet. Enligt ryktet var han i Sibirien och köttet var så hårt fruset att det bara gick att hugga i bitar. Enligt originalet skall det vara biff i rätten, men annat nötkött förekommer i olika recept till exempel innanlår. Numera förekommer även griskött som i receptet Korv stroganoff.

Jämför

Korv stroganoff

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Biff Stroganoff - strimlad nötbiff