Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 17
Recept: 2942 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvinnanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 22%
Smör till stekning 85.0 gram Äts ej
Fettupptag vid stekning 3.0 msk 10%
Om fettupptag > Äts ej
Salt 2.0 gram 0%
Peppar 0%
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl till panering 4.0 msk 4%
Ägg 1.3 styck 3%
Parmesan nyriven 40.0 gram 5%
Tillbehör:
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Basilika färsk 0.5 kruka 0%
Olivolja 1.0 msk 4%
Krossade tomater 400.0 gram 3%
Spagetti 400.0 gram 48%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Foodbarn" under bilden.
- Skär köttet i 1 centimeter tjocka skivor. Banka ut det försiktigt med knuten näve eller på annat sätt, till dubbel storlek (1/2 cm tjock).
- Dubbelpanera: Vispa upp ägg med gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål. Riv ost på en tallrik. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i osten. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
- Tomatsås: Skala och finhacka vitlök. Blada av basilikan och strimla stjälkarna. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek hastigt vitlök och stjälkarna. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra på låg värme.
- Pasta: Koka pastan al dente enligt förpackningen. När pastan är klar lyfts den ur och blandas med såsen.
- Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
- Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
- Servera.
Kockens kommentar
Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Sägs bara "piccata" avses som regel Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel), men annat kött kan också användas av kyckling, fläsk med mera. Läs mer > Om schnitzel.
Näring: En panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzel i receptet plus panering väger tillagad 170 gram per portion inklusive fettupptag, varav panering 35%. Total energimängd 325 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Ingrediensmängder i panering avser set som äts. Ytterligare mängd behövs vid tillredning. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Alternativ
Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel
-
Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt vis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Involtini al Pesto, kalvrulader med pesto
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata Petter - kalvschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan