Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel

Foto: Foodbarn, piccata

Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvinnanlår skiva 1 cm

4.0 

skivor

Smör till stekning

85.0 

gram

Fettupptag vid stekning

3.0 

msk

Om fettupptag >

 

 

Salt

2.0 

gram

Peppar

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl till panering

4.0 

msk

Ägg

1.3 

styck

Parmesan nyriven

40.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vitlök

2.0 

klyftor

Basilika färsk

0.5 

kruka

Olivolja

1.0 

msk

Krossade tomater

400.0 

gram

Spagetti

400.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 735

GBR (GI) / port: 17

Recept: 2942 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 553 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnanlår skiva 1 cm 4.0 skivor 22%

Smör till stekning 85.0 gram Äts ej

Fettupptag vid stekning 3.0 msk 10%

Om fettupptag > Äts ej

Salt 2.0 gram 0%

Peppar 0%

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl till panering 4.0 msk 4%

Ägg 1.3 styck 3%

Parmesan nyriven 40.0 gram 5%

 

Tillbehör:

Vitlök 2.0 klyftor 1%

Basilika färsk 0.5 kruka 0%

Olivolja 1.0 msk 4%

Krossade tomater 400.0 gram 3%

Spagetti 400.0 gram 48%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Foodbarn" under bilden.

  1. Skär köttet i 1 centimeter tjocka skivor. Banka ut det försiktigt med knuten näve eller på annat sätt, till dubbel storlek (1/2 cm tjock).
  2. Dubbelpanera: Vispa upp ägg med gaffel i en soppskål. Häll mjöl i en annan skål. Riv ost på en tallrik. Vänd köttet först i vetemjöl, doppa sedan i äggvispet och sist vänd i osten. Låt torka en stund så lossar inte paneringen från schnitzeln under stekningen.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka vitlök. Blada av basilikan och strimla stjälkarna. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och stek hastigt vitlök och stjälkarna. Tillsätt krossade tomater och låt småputtra på låg värme. 
  4. Pasta: Koka pastan al dente enligt förpackningen. När pastan är klar lyfts den ur och blandas med såsen.
  5. Steka: Hetta upp en stekpanna på medelhög värme och lägg i en ordentlig klick smör. När smöret slutat fräsa och precis börjat bli brunt, lägg i en, eller två schnitzlar, det får inte vara trångt i pannan. Sänk värmen något. Rätt värme är viktigt (läs mer > Så panerar man).
  6. Stek skivorna 2-3 minuter per sida. Kontrollera att inte undersidan vidbränns. Vänd när gyllenbrunt och salta ovansidan. Tillsätt lite extra smör utefter pannkanten vid behov, det måste hela tiden vara fett i pannan, annars blir panyren svartbränd.
  7. Servera.

Kockens kommentar

Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Sägs bara "piccata" avses som regel Piccata alla Milanese (ostpanerad kalvschnitzel), men annat kött kan också användas av kyckling, fläsk med mera. Läs mer > Om schnitzel.

Näring: En panerad vara blir ganska fett- och kaloririk. Schnitzel i receptet plus panering väger tillagad 170 gram per portion inklusive fettupptag, varav panering 35%. Total energimängd 325 Kcal, varav 50% finns i paneringen. Ingrediensmängder i panering avser set som äts. Ytterligare mängd behövs vid tillredning. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Piccata pollo

Dubbepanerad fläskschnitzel

Dubbelpanerad kalkonschnitzel

Dubbelpanerad kycklingschnitzel

Schweizerschnitzel

Sauce tomate, fransk tomatsås

Coulis de tomates provençale

Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel

Liknande recept som Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel