Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom

Foto: Film: Speziata, Straccetti

Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Kalvfransyska

150.0 

gram

eller

 

 

Kalvinnanlår

 

 

Kalvrostbiff

 

 

Nötkött

 

 

Rucolasallat

50.0 

gram

eller

 

 

Rosésallat

 

 

Minitomater

5.0 

styck

Vitlök

1.0 

klyfta

Vetemjöl

1.0 

msk

Olivolja till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Vitt vin

0.5 

dl

 

Tillval:

 

Parmesan

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

0.5 

styck

Om sallater >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om cikoriasallat >

 

 

Om sallater >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 163

Kcal / portion: 719

GBR (GI) / port: 18

Recept: 719 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 18%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 440 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvfransyska 150.0 gram 23%

eller %

Kalvinnanlår 0%

Kalvrostbiff 0%

Nötkött 0%

Rucolasallat 50.0 gram 2%

eller %

Rosésallat 0%

Minitomater 5.0 styck 3%

Vitlök 1.0 klyfta 1%

Vetemjöl 1.0 msk 4%

Olivolja till stekning 1.0 msk 16%

Salt och peppar 0%

Vitt vin 0.5 dl 5%

 

Tillval:

Parmesan 0%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 0.5 styck 47%

Om sallater > Äts ej

 

Kockskolan:

Om cikoriasallat > Äts ej

Om sallater > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på "Spetziata" under bilden ovan.

  1. Ansa och skölj rucola. Låt rinna av. Halvera tomater. Skär köttet i 3 mm tunna skivor. Tjockare skivor bankas ut. Skär köttet i strimlor. Vänd köttbitarna i mjöl. 
  2. Stek: Hetta upp olja i panna med vitlök. Ta bort vitlöken och lägg i köttet. Bryn köttet i hög värme på alla sidor. Tillsätt vitt vin och tomater. Låt koka under omrörning tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
  3. Om man vill lättsteks även rucolan vilket mildrar smaken. I filmen läggs rå rucola på tallriken och köttet läggs ovanpå. Garnera med riven hårdost om så önskas. Servera med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Straccetti är en klassisk rätt i Rom och regionen Lazio. Straccetti betyder "små trasor" vilket syftar på det strimlade köttet.

Rucola är en sallatsliknade grönsak. Det finns tre likartade arter i två släkten som odlas och saluförs som rucola. Rucola har odlats i Italien sedan romartiden (läs mer, klicka på ingrediensen). I stället för rucola kan någon cikoriasallat användas som också har bitter smak, till exempel rosésallat. Läs mer > Om cikoriasallat.

Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel

Liknande recept som Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom