Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 163
 
    
                Kcal / portion: 719
 
    
                GBR (GI) / port: 18
Recept: 719 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvfransyska 150.0 gram 23%
eller %
Kalvinnanlår 0%
Kalvrostbiff 0%
Nötkött 0%
Rucolasallat 50.0 gram 2%
eller %
Rosésallat 0%
Minitomater 5.0 styck 3%
Vitlök 1.0 klyfta 1%
Vetemjöl 1.0 msk 4%
Olivolja till stekning 1.0 msk 16%
Vitt vin 0.5 dl 5%
Tillval:
Parmesan 0%
Tillbehör:
Baguette, bagett 0.5 styck 47%
Om sallater > Äts ej
Kockskolan:
Om cikoriasallat > Äts ej
Om sallater > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Spetziata" under bilden ovan.- Ansa och skölj rucola. Låt rinna av. Halvera tomater. Skär köttet i 3 mm tunna skivor. Tjockare skivor bankas ut. Skär köttet i strimlor. Vänd köttbitarna i mjöl.
- Stek: Hetta upp olja i panna med vitlök. Ta bort vitlöken och lägg i köttet. Bryn köttet i hög värme på alla sidor. Tillsätt vitt vin och tomater. Låt koka under omrörning tills nästan all vätska kokat bort. Smaka av med salt och peppar.
- Om man vill lättsteks även rucolan vilket mildrar smaken. I filmen läggs rå rucola på tallriken och köttet läggs ovanpå. Garnera med riven hårdost om så önskas. Servera med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Straccetti är en klassisk rätt i Rom och regionen Lazio. Straccetti betyder "små trasor" vilket syftar på det strimlade köttet.Rucola är en sallatsliknade grönsak. Det finns tre likartade arter i två släkten som odlas och saluförs som rucola. Rucola har odlats i Italien sedan romartiden (läs mer, klicka på ingrediensen). I stället för rucola kan någon cikoriasallat användas som också har bitter smak, till exempel rosésallat. Läs mer > Om cikoriasallat.
Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom
- 
                
                    Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt visTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzelTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Involtini al Pesto, kalvrulader med pestoTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsåsSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från RomTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata Petter - kalvschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med röstiTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              