Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 123
 
    
                Kcal / portion: 796
 
    
                GBR (GI) / port: 13
Recept: 4776 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 3%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kalvinnanlår skiva 1 cm 12.0 styck 40%
Sås:
Tomater 300.0 gram 1%
Schalottenlök finhackad 0.5 dl 0%
Vitlök 0.5 klyfta 0%
Dragon torkad 0.5 tsk 0%
Torrt vitt vin (8%) 1.0 dl 1%
Brun grundsås ¤ 1.0 dl 2%
Champinjoner 225.0 gram 1%
Smör 25.0 gram 4%
Matolja 1.0 msk 2%
Tillbehör:
Bandpasta el. spagetti 600.0 gram 47%
Kockskolan:
Om mörka såser > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Julia Child
Tillagning
- Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
- Sås: Förväll tomaterna (koka < 1 minut), skala dem, kärna ur och hacka fruktköttet.
- Skala och hacka lök. Stek löken i kastrull med smör och olja 1 minut utan att bränna. Krossa vitlök. Tillsätt den, tomathacket och dragon i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter under lock.
- Tillsätt vin och grundsås. Koka ner såsen häftigt i 4-5 minuter så att såsen tjocknar lite grann. Smaka av. Ta av från värmen.
- Svamp: Stek svamp i panna med hett matfett, tills de blivit lätt brynta. Salta, peppra och skrapa ner dem i såsen. Låt sjuda 1 minut. Smaka av.
- Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Salta lätt.
- Kött: Platta ut schnitzlarna till hälften så tjocka (1 cm > 0,5 cm). Torka av fukt med hushållspapper.
- Stek: Hetta upp smör och olja på medelhög värme. När smörskummet nästan lagt sig läggs köttskivorna i. Matfettet skall sedan vara hett men inte bränt. Stek 4-5 minuter på var sida.
- Lägg ner schnitzlarna i såsen och värm på utan att såsen kokar. Lägg upp på varma tallrikar eller serveringsfat. Garnera med bladkryddor.
Kockens kommentar
Det är Sauce chasseur (jägarsås) som gör receptet halvavancerat (läs mer > Om mörka såser). I brist på brun grundsås kan man ta mörk buljong redd med arrowrot utrörd i lite vatten. Används koncentrerad fond bör den helst smaksättas extra, se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.Tillhörande recept
Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond
Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
- 
                
                    Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt visTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzelTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Involtini al Pesto, kalvrulader med pestoTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsåsSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från RomTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata Petter - kalvschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med röstiTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              