Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås

Foto: El Hornello

Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kalvinnanlår skiva 1 cm

12.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Tomater

300.0 

gram

Schalottenlök finhackad

0.5 

dl

Vitlök

0.5 

klyfta

Dragon torkad

0.5 

tsk

Torrt vitt vin (8%)

1.0 

dl

Brun grundsås ¤

1.0 

dl

Champinjoner

225.0 

gram

Smör

25.0 

gram

Matolja

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Bandpasta el. spagetti

600.0 

gram

Grönt till garnering

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mörka såser >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 796

GBR (GI) / port: 13

Recept: 4776 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 3%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 648 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnanlår skiva 1 cm 12.0 styck 40%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Tomater 300.0 gram 1%

Schalottenlök finhackad 0.5 dl 0%

Vitlök 0.5 klyfta 0%

Dragon torkad 0.5 tsk 0%

Torrt vitt vin (8%) 1.0 dl 1%

Brun grundsås ¤ 1.0 dl 2%

Champinjoner 225.0 gram 1%

Smör 25.0 gram 4%

Matolja 1.0 msk 2%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Bandpasta el. spagetti 600.0 gram 47%

Grönt till garnering 0%

 

Kockskolan:

Om mörka såser > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning

  1. Grundsås: Tillred brun grundsås (sause brune eller jus lié, se separat recept via länk nedan). Tidsåtgång här ej medräknad.
  2. Sås: Förväll tomaterna (koka < 1 minut), skala dem, kärna ur och hacka fruktköttet.
  3. Skala och hacka lök. Stek löken i kastrull med smör och olja 1 minut utan att bränna. Krossa vitlök. Tillsätt den, tomathacket och dragon i kastrullen. Låt sjuda 5 minuter under lock.
  4. Tillsätt vin och grundsås. Koka ner såsen häftigt i 4-5 minuter så att såsen tjocknar lite grann. Smaka av. Ta av från värmen.
  5. Svamp: Stek svamp i panna med hett matfett, tills de blivit lätt brynta. Salta, peppra och skrapa ner dem i såsen. Låt sjuda 1 minut. Smaka av.
  6. Pasta: Koka pasta enligt anvisning på paketet. Salta lätt.
  7. Kött: Platta ut schnitzlarna till hälften så tjocka (1 cm > 0,5 cm). Torka av fukt med hushållspapper.
  8. Stek: Hetta upp smör och olja på medelhög värme. När smörskummet nästan lagt sig läggs köttskivorna i. Matfettet skall sedan vara hett men inte bränt. Stek 4-5 minuter på var sida.
  9. Lägg ner schnitzlarna i såsen och värm på utan att såsen kokar. Lägg upp på varma tallrikar eller serveringsfat. Garnera med bladkryddor.

Kockens kommentar

Det är Sauce chasseur (jägarsås) som gör receptet halvavancerat (läs mer > Om mörka såser). I brist på brun grundsås kan man ta mörk buljong redd med arrowrot utrörd i lite vatten. Används koncentrerad fond bör den helst smaksättas extra, se recept > Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond.

Tillhörande recept

Jus lié/avredd sky på buljongtärning eller koncentrerad fond

Sauce brune, brun grundsås

Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel

Liknande recept som Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås