Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 171
 
    
                Kcal / portion: 704
 
    
                GBR (GI) / port: 14
Recept: 2816 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnanlår skiva 1 cm 700.0 gram 27%
Vetemjöl 1.0 dl 7%
Olivolja 1.0 msk 4%
Sås:
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Strösocker 1.0 msk 2%
Smör normalsaltat 100.0 gram 26%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Tillbehör:
Långkornigt ris 3.0 dl 32%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Om schnitzel, piccata > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knuten hand till cirka dubbel storlek. Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i (grill-)stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 minuter på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.
- Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ner klickvis kallt smör. Tillsätt finhackad persilja. 
- Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.
Kockens kommentar
Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder.
Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Piccata Petter - kalvschnitzel
- 
                
                    Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt visTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzelTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Involtini al Pesto, kalvrulader med pestoTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsåsSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från RomTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Piccata Petter - kalvschnitzelTid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med röstiTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              