Piccata Petter - kalvschnitzel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Piccata Petter - kalvschnitzel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalvinnanlår skiva 1 cm

700.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

dl

Olivolja

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Sås:

 

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Vatten

0.5 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Strösocker

1.0 

msk

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Persilja finhackad

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Grillpanna >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Campolieti Ripasso

Kryddigt rött vin
Pris: 95 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 704

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2816 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 7%

Kolhydrater: 16%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalvinnanlår skiva 1 cm 700.0 gram 27%

Vetemjöl 1.0 dl 7%

Olivolja 1.0 msk 4%

Salt och vitpeppar 0%

 

Sås:

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 2%

Vatten 0.5 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Strösocker 1.0 msk 2%

Smör normalsaltat 100.0 gram 26%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 32%

 

Kockskolan:

Grillpanna > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Skär köttet i cm-stora skivor och banka ut dem med knuten hand till cirka dubbel storlek. Salta och peppra köttet och vänd i mjöl. Finhacka persilja. Pressa citronsaft.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp olja i (grill-)stekpanna på högsta värme. Bryn köttet snabbt 1-2 minuter på var sida. Låt köttet vila på en tallrik.
  4. Sås: Koka upp vatten+fond, socker och citronsaft. Låt sjuda i 5 minuter. Vispa ner klickvis kallt smör. Tillsätt finhackad persilja.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan och vänd det i såsen. Lägg upp.

Kockens kommentar

Riktigt fint kalvkött (gödkalv) är nästan vitt och kommer från kalvar uppfödda på mjölk. Dyrt och svårt att få tag på i Sverige. Ju äldre kalven blir, desto mörkare blir köttet. En "kalv" är högst 8 månader gammal, därefter kallas de ungnöt upp till 3 års ålder. 

Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel

Liknande recept som Piccata Petter - kalvschnitzel