
Involtini al Pesto, kalvrulader med pesto
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 156

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2651 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kalvinnanlår 800.0 gram 32%
Pesto Genovese Barilla } 2.0 msk 6%
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 9%
Vetemjöl till panering 4.0 msk 5%
Smör till stekning 4.0 msk 14%
Kalvfond koncentrerad 3.0 msk 3%
Torrt vitt vin 3.0 dl 8%
Tillbehör:
Pasta torr 200.0 gram 27%
Kockskolan:
Om rulader > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Kock: Christian Campogiani
Uppdragsgivare: Barilla
Tillagning (30 min )
- Skär kalvinnanlår i portionsskivor à 100 gram styck. Banka ut skivorna till dubbel storlek.
- Bred på ett tunt lager pesto på varje skiva. Lägg på en skiva prosciutto (parmaskinka)
- Rulla ihop löst till små paket. Stick in en tandpetare så att paketen håller ihop.
- Häll vetemjöl på en tallrik. Vänd kalvpaketen i mjölet.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek knytena runt om, i cirka 3 minuter tills ytan är gyllenbrun.
- Tillsätt kalvfond och vin. Låt sjuda under lock i 6-7 minuter.
Kockens kommentar
Ivoltini (ita.) = rullar. Kan vara allehanda rätter som rullats ihop.Fler recept inom Stekt kalv, kalvschnitzel
Liknande recept som Involtini al Pesto, kalvrulader med pesto
-
Wienerschnitzel på svenskt och österrikiskt vis
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata alla Milanese original, ostpanerad kalvschnitzel
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Involtini al Pesto, kalvrulader med pesto
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Escalopes de veau chasseur, kalvschnitzel med jägarsås
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Straccetti alla romana, klassisk kötträtt med rucola från Rom
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Piccata Petter - kalvschnitzel
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Schnitzel Cordon Bleu, Schweizerschnitzel med rösti
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan