Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingbröst med skinn

4.0 

styck

Parmesan nyriven

3.0 

msk

Vetemjöl till panering

2.0 

msk

Ägg

2.0 

styck

Matfett (smör)

3.0 

msk

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Pasta torr

300.0 

gram

Tomatsås färdig

4.0 

dl

Sugar snaps

150.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

Läs om Tore Wretman >

 

 

Om italiensk pastasås >

 

 

Om tomatsåser >

 

 

Om schnitzel, piccata >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 146

Kcal / portion: 786

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3142 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 538 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingbröst med skinn 4.0 styck 38%

Parmesan nyriven 3.0 msk 2%

Vetemjöl till panering 2.0 msk 2%

Ägg 2.0 styck 4%

Matfett (smör) 3.0 msk 9%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Pasta torr 300.0 gram 34%

Tomatsås färdig 4.0 dl 8%

Sugar snaps 150.0 gram 2%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Läs om Tore Wretman > Äts ej

Om italiensk pastasås > Äts ej

Om tomatsåser > Äts ej

Om schnitzel, piccata > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Tillred egen tomatsås om sådan önskas.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
  3. Riv parmesanost på en tallrik. Häll mjöl på en annan tallrik och blanda med lite salt. Vispa upp ägg med en gaffel i en skål.
  4. Ta av skinnet på kycklingen. Skär den på längden, platta ut något. Vänd bitarna i mjölet. Klappa in och skaka sedan av överflödigt mjöl. Vänd bitarna i äggvispet sedan i den rivna osten. Lägg åt sidan. Låt vila en stund.
  5. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme. Pannan får inte vara alltför het, för att inte svartbränna paneringen. Stek kycklingen på båda sidorna tills gyllenbruna.
  6. Koka upp vatten och lägg i sugar snaps. Ta av kastrullen från plattan och ta ur bönorna efter 1 minut.
  7. Häll bort vattnet från pastan och blanda med tomatsås.

Kockens kommentar

Piccata är detsamma som schnitzel, det vill säga en tunn skiva stekt kött, vanligtvis 0,5-1 centimeter tjock. Klassiskt är dubbelpanerat kalvkött, till exempel Wienerschnitzel som paneras i ströbröd och Piccata alla milanese som ostpaneras. Läs mer > Om schnitzel.

Alternativ

Annes tomatsås

Piccata alla Milanese

Wienerschnitzel

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Piccata pollo, ostpanerad kycklingschnitzel