Lök på laxkotletten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Lök på laxkotletten

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxkotlett skiva 2 cm

4.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Matfett till stekning

30.0 

gram

Salt

 

 

 

Sås:

 

Torrt vitt vin

5.0 

dl

Köttfond koncentrerad

1.5 

msk

Vatten

3.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Matlagningsmjöl

 

 

 

Tillbehör:

 

Gul lök

1.0 

styck

Potatis

0.8 

kilo

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Santagostino Catarratto-Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 55 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2305 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 462 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxkotlett skiva 2 cm 4.0 styck 40%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Matfett till stekning 30.0 gram 9%

Salt 0%

 

Sås:

Torrt vitt vin 5.0 dl 15%

Köttfond koncentrerad 1.5 msk 1%

Vatten 3.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Matlagningsmjöl 0%

 

Tillbehör:

Gul lök 1.0 styck 2%

Potatis 0.8 kilo 23%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och koka potatis.
  2. Sås: Häll vin, vatten+fond i en kastrull och koka ner till hälften. Vispa ner några smörklickar och tag av från värmen. Tillsätt lite matlag­nings­mjöl om tjockare sås önskas.
  3. Skala lök och skär den på tvären till lökringar. Blanda mjöl med lite salt på en tallrik och vänd löken i mjölet. Droppa citron på båda sidorna av laxen och vänd laxen i mjölkblandningen.
  4. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek löken tills den fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
  5. Stek fisken i 3-5 minuter på vardera sidan.

Kockens kommentar

En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Lök på laxkotletten