Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 125

Kcal / portion: 576

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2305 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxkotlett skiva 2 cm 4.0 styck 40%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Matfett till stekning 30.0 gram 9%
Salt 0%
Sås:
Torrt vitt vin 5.0 dl 15%
Köttfond koncentrerad 1.5 msk 1%
Vatten 3.0 dl 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 8%
Tillbehör:
Gul lök 1.0 styck 2%
Potatis 0.8 kilo 23%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och koka potatis.
- Sås: Häll vin, vatten+fond i en kastrull och koka ner till hälften. Vispa ner några smörklickar och tag av från värmen. Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas.
- Skala lök och skär den på tvären till lökringar. Blanda mjöl med lite salt på en tallrik och vänd löken i mjölet. Droppa citron på båda sidorna av laxen och vänd laxen i mjölkblandningen.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek löken tills den fått en gyllenbrun färg. Lägg åt sidan.
- Stek fisken i 3-5 minuter på vardera sidan.
Kockens kommentar
En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk
Liknande recept som Lök på laxkotletten
-
Laxspett med grönkålscappuccino och muskotgnocchi
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Lätthalstrad färsk tonfisk på avocado- och papayabädd
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillad lax med sparris- och färskpotatissallad
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Carina Brydling
-
Knaperstekt siklöja med dillgremolata
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Johanna, Delikatessboxen
-
Pannstekt regnbåge (regnbågslax) med äpplen, ingefära och yoghurt
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halstrad lax med varm senapsdressing
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Röding med saffransrisotto
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Halstrad lax med ugnsbakad fänkål och saffranaioli
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget
-
Carina Brydlings lax
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Stekt forell med kapris
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan