Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1224 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 61%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör normalsaltat 150.0 gram 89%
Äggula 1.0 styck 4%
Grädde 1.0 msk 4%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Örtkryddor hackade 1.0 tsk 0%
Oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot, paprikapulver %
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Worcestershiresås 1.0 krm 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Senapspulver engelsk 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 24 tim )
- Finhacka noga lök och kryddor. Pressa vitlök och citron. Smöret bör vara rumsvarmt.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Café de Paris är egentligen en tjock sås som sägs innehålla 38 olika kryddor. När den hälls över varm mat och varm tallrik flyter den ut. Den har skapats av ägaren till restaurang Café de Paris i Geneve, Schweiz på 1940-talet. Originalreceptet är hemligt, men tros innehålla bland annat de ingredienser som framgår av detta recept. Såsen serveras till entrecôte med pommes frites, vilket är restaurangens specialité och dessutom enda huvudrätt.
Passar till
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Beurre Café de Paris
-
Rört smör, beurre pommade
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Aromsmör, kryddsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Persiljesmör special, persiljesmör med senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vitlökssmör, Beurre d´ail
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Olivsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Café de Paris
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grillé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dillsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan