Beurre Café de Paris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Beurre Café de Paris

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 12

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Äggula

1.0 

styck

Grädde

1.0 

msk

Schalottenlök

1.0 

st liten

Vitlök torkad

0.5 

klyfta

Örtkryddor hackade

1.0 

tsk

Oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot, paprikapulver

 

 

Persilja finhackad

1.0 

msk

Worcestershiresås

1.0 

krm

Citronjuice

1.0 

tsk

Senapspulver engelsk

1.0 

krm

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 561

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1224 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 61%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 18 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 150.0 gram 89%

Äggula 1.0 styck 4%

Grädde 1.0 msk 4%

Schalottenlök 1.0 st liten 1%

Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%

Örtkryddor hackade 1.0 tsk 0%

Oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot, paprikapulver %

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Worcestershiresås 1.0 krm 0%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Senapspulver engelsk 1.0 krm 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (10 min + 24 tim )

  1. Finhacka noga lök och kryddor. Pressa vitlök och citron. Smöret bör vara rumsvarmt.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Café de Paris är egentligen en tjock sås som sägs innehålla 38 olika kryddor. När den hälls över varm mat och varm tallrik flyter den ut. Den har skapats av ägaren till restaurang Café de Paris i Geneve, Schweiz på 1940-talet. Originalreceptet är hemligt, men tros innehålla bland annat de ingredienser som framgår av detta recept. Såsen serveras till entrecôte med pommes frites, vilket är restaurangens specialité och dessutom enda huvudrätt.

Passar till

Entrecôte

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Beurre Café de Paris