Rört smör,  beurre pommade

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rört smör, beurre pommade

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Smör rumsvarmt

100.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 727

Kcal / portion: 182

GBR (GI) / port: 0

Recept: 727 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 82%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör rumsvarmt 100.0 gram 100%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (5 min )

  1. Smöret kan röras i elektrisk visp, med mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  2. Rör om ordentligt tills smöret är luftigt och krämigt.
  3. Serveras rumstempererat eller lätt kylt. Passar utmärkt till kokta vårprimörer som vit sparris.  

Kockens kommentar

Smaksatt rört smör kallas aromsmör eller kryddsmör. Vid tillredning av aromsmör skall smöret alltid vara rört innan smaksättare tillsätts. Rört smör smaksatt med citron är klassiskt tillbehör till kokt vit sparris. Läs mer > Om aromsmör.

Passar till

Kokt vit sparris

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Rört smör, beurre pommade