Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 121

GBR (GI) / port: 0
Recept: 971 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 57%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 75%
Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 8%
Olivolja 1.5 msk 17%
Vitlök torkad 1.5 klyftor 1%
Svartpeppar 0%
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Skala och hacka vitlök. Finhacka oliver.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Passar väl till stek och grillat kött, eller som smaksättning av bakpotatis.
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Olivsmör
-
Rört smör, beurre pommade
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Aromsmör, kryddsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Persiljesmör special, persiljesmör med senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vitlökssmör, Beurre d´ail
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Olivsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Café de Paris
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grillé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dillsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan