Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör el. margarin

100.0 

gram

Oliver gröna el. svarta

20.0 

styck

Olivolja

1.5 

msk

Vitlök torkad

1.5 

klyftor

Svartpeppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 121

GBR (GI) / port: 0

Recept: 971 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 57%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 23 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 75%

Oliver gröna el. svarta 20.0 styck 8%

Olivolja 1.5 msk 17%

Vitlök torkad 1.5 klyftor 1%

Svartpeppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Skala och hacka vitlök. Finhacka oliver.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Passar väl till stek och grillat kött, eller som smaksättning av bakpotatis.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Olivsmör