Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 561
 
    
                Kcal / portion: 102
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 1224 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 61%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör normalsaltat 150.0 gram 89%
Äggula 1.0 styck 4%
Grädde 1.0 msk 4%
Schalottenlök 1.0 st liten 1%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 0%
Örtkryddor hackade 1.0 tsk 0%
Oregano, salvia, timjan, mejram, pepparrot, paprikapulver %
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Worcestershiresås 1.0 krm 0%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Senapspulver engelsk 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
Så pannsteks entrecote > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 24 tim )
- Finhacka noga lök och kryddor. Pressa vitlök och citron. Smöret bör vara rumsvarmt.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Café de Paris är egentligen en tjock sås som sägs innehålla 38 olika kryddor. När den hälls över varm mat och varm tallrik flyter den ut. Den har skapats av ägaren till restaurang Café de Paris i Geneve, Schweiz på 1940-talet. Originalreceptet är hemligt, men tros innehålla bland annat de ingredienser som framgår av detta recept. Såsen serveras till entrecôte med pommes frites, vilket är restaurangens specialité och dessutom enda huvudrätt.
Passar till
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Beurre Café de Paris
- 
                
                    Rört smör, beurre pommadeTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aromsmör, kryddsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Persiljesmör, Beurre maître d´hôtelSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Persiljesmör special, persiljesmör med senapTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vitlökssmör, Beurre d´ailSvårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    OlivsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Café de ParisTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller såsSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grilléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    DillsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              