Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 611

Kcal / portion: 618

GBR (GI) / port: 0
Recept: 5559 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 64%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torrt vitt vin 2.0 dl 3%
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Smör 200.0 gram 26%
Oxmärg från benpipa } 500.0 gram 71%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Peppar 1.0 krm 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 0%
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
ā la Bercy > Äts ej
Tillagning
- Skala och finhacka lök. Finhacka persilja.
- Lägg lök och vin i en kastrull och koka ner vätskan till simmig smet (cirka 1 msk).
- Sjud oxmärgen i vatten i 4-5 minuter tills genomkokt. Torka av väl och skär i små kuber.
- Bearbeta smöret mjukt.
- Värm på lökfonden och smält ner smöret. Arbeta samman väl.
- Tillsätt oxmärg och persilja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Blanda väl.
- Servera som sås till grillat fint kött eller till grillad fisk, eller låt det kallna och forma aromsmör som används på samma sätt.
Kockens kommentar
Bercy är ett delområde i sydöstra Paris. Bercy hade förr Europas största vinmarknad, vilket gett namn åt många välkända rätter som Entrecôte Bercy, Rein d´agneau de Bercy (lammnjure, se dito recept), Sole ā la Bercy (sjötunga), Oeufs de Bercy med flera. Till dessa serveras Sauce Bercy. Läs mer > ā la Bercy.Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
-
Rört smör, beurre pommade
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Aromsmör, kryddsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Persiljesmör special, persiljesmör med senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vitlökssmör, Beurre d´ail
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Olivsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Café de Paris
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grillé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dillsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan