Persiljesmör special, persiljesmör med senap

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Persiljesmör special, persiljesmör med senap

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör el. margarin

100.0 

gram

Persilja

6.0 

stjälkar

Senap fransk osötad

1.5 

tsk

Chilipulver

1.5 

krm

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 573

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0

Recept: 728 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 63%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 16 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 100%

Persilja 6.0 stjälkar 1%

Senap fransk osötad 1.5 tsk 1%

Chilipulver 1.5 krm 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Finhacka persilja.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Passar till kött och fisk. Läs mer > Om aromsmör.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Persiljesmör special, persiljesmör med senap