Vitlökssmör, Beurre d´ail

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vitlökssmör, Beurre d´ail

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör

100.0 

gram

Vitlök torkad

2.5 

klyftor

Citronjuice

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 633

Kcal / portion: 94

GBR (GI) / port: 0

Recept: 750 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 69%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 15 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 100.0 gram 97%

Vitlök torkad 2.5 klyftor 3%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Skala vitlök.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Pressa vitlök och blanda med citron och rört smör. Bäst är att krossa vitlöken i mortel, tillsätta citron och sedan tillsätta smör, lite i taget och blanda ut med pistellen (mortelstöten). Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Mängd vitlök efter eget tycke. Läs mer, se > Om aromsmör. Passar väl till stekt och grillat kött och i bakpotatis.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Vitlökssmör, Beurre d´ail