Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 633
 
    
                Kcal / portion: 94
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 750 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 69%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör 100.0 gram 97%
Vitlök torkad 2.5 klyftor 3%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- 
Låt matfettet bli rumsvarmt. Skala vitlök.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Pressa vitlök och blanda med citron och rört smör. Bäst är att krossa vitlöken i mortel, tillsätta citron och sedan tillsätta smör, lite i taget och blanda ut med pistellen (mortelstöten). Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Mängd vitlök efter eget tycke. Läs mer, se > Om aromsmör. Passar väl till stekt och grillat kött och i bakpotatis.
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Vitlökssmör, Beurre d´ail
- 
                
                    Rört smör, beurre pommadeTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aromsmör, kryddsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Persiljesmör, Beurre maître d´hôtelSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Persiljesmör special, persiljesmör med senapTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vitlökssmör, Beurre d´ailSvårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    OlivsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Café de ParisTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller såsSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grilléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    DillsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              