Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 602

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 0
Recept: 722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 67%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 101%
Dill finhackad 6.0 msk 1%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Hacka örtkryddan.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Dillsmör används oftast till fisk- och skaldjursrätter. Byt ut dillen mot persilja så passar rätten bättre till kötträtter. Läs mer > Om aromsmör.
Passar till
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Dillsmör
-
Rört smör, beurre pommade
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Aromsmör, kryddsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Persiljesmör special, persiljesmör med senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vitlökssmör, Beurre d´ail
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Olivsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Café de Paris
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grillé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dillsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan