Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 602
 
    
                Kcal / portion: 90
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 722 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 67%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör el. margarin 100.0 gram 101%
Dill finhackad 6.0 msk 1%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till skaldjur > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Hacka örtkryddan.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Dillsmör används oftast till fisk- och skaldjursrätter. Byt ut dillen mot persilja så passar rätten bättre till kötträtter. Läs mer > Om aromsmör.
Passar till
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Dillsmör
- 
                
                    Rört smör, beurre pommadeTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aromsmör, kryddsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Persiljesmör, Beurre maître d´hôtelSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Persiljesmör special, persiljesmör med senapTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vitlökssmör, Beurre d´ailSvårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    OlivsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Café de ParisTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller såsSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grilléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    DillsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              