Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör el. margarin

100.0 

gram

Dill finhackad

6.0 

msk

el. persilja

 

 

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

Aluminiumfolie

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 602

Kcal / portion: 90

GBR (GI) / port: 0

Recept: 722 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 67%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 15 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 100.0 gram 101%

Dill finhackad 6.0 msk 1%

el. persilja %

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Aluminiumfolie %

 

Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Hacka örtkryddan.

  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Dillsmör används oftast till fisk- och skaldjursrätter. Byt ut dillen mot persilja så passar rätten bättre till kötträtter. Läs mer > Om aromsmör.

Passar till

Stekt fisk

Stekt kött

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Dillsmör