Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 155
 
    
                Kcal / portion: 529
 
    
                GBR (GI) / port: 11
Recept: 2116 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 51%
Matfett till stekning 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Råris 3.0 dl 41%
Rucolasallat 200.0 gram 3%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Tillbehör: Tvätta och förbered sallad, eller andra tillbehör enligt eget önskemål.
- Snitta fettkant och hinnan innanför på flera ställen så böjer sig inte kotletten i den heta värmen. Torka av fukt från köttytan.
- Stek: Hetta upp matfett i panna och stek köttet på medelhög värme cirka 3 minuter på var sida. Vänd köttet flera gånger vilket jämnare genomstekning. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Om kotletterna förs bryns på båda sidor, eftersteks de på medelvärme.I ugn: Man kan först steka kotletterna hastigt i panna på var sida och sedan ställa in köttet i ugn på låg värme, vilket ger jämn genomstekning. I 100°C 15-20 minuter, i 150°C 5-10 minuter.
Passar till
Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Fläskkotlett helt enkelt
- 
                
                    Fläskkotlett helt enkeltTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsåsTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ungslagade karrékotletter i krämig såsTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoniTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani 
- 
                
                    Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönorTid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscremeTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Chilimarinerad fläskkarré med nudelsalladTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Falsk pekinganka, fläskkarré modell ankaTid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfiléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pannstekt skivad fläskkarréSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              