Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Smör

100.0 

gram

Persilja finhackad

4.0 

msk

Citronjuice

1.0 

tsk

Salt och vitpeppar

 

 

 

Tillvalsalternativ:

 

Worcestershiresås

 

 

Schalottenlök

 

 

Vitlök torkad

 

 

 

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 670

Kcal / portion: 91

GBR (GI) / port: 0

Recept: 730 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 75%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 14 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 100.0 gram 100%

Persilja finhackad 4.0 msk 1%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Tillvalsalternativ:

Worcestershiresås 0%

Schalottenlök 0%

Vitlök torkad 0%

 

Kockskolan:

Om aromsmör > Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Tillagning

  1. Låt matfettet bli rumsvarmt. Finhacka persilja.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

"Hovmästarens smör" är klassiskt aromsmör och det mest använda aromsmöret tillsammans med vitlökssmör. Originalet består av rört smör blandat med hackad persilja, citronjuice, salt och peppar. Läs mer > Om aromsmör.

Fler recept inom Smör, aromsmör

Liknande recept som Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel