Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 670
 
    
                Kcal / portion: 91
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 730 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 75%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör 100.0 gram 100%
Persilja finhackad 4.0 msk 1%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Tillvalsalternativ:
Kockskolan:
Om aromsmör > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Kock: Julia Child
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- 
Låt matfettet bli rumsvarmt. Finhacka persilja.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, stötas i mortel, eller röras en bit i taget med träslev.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en stav av 5-kronas bredd. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
"Hovmästarens smör" är klassiskt aromsmör och det mest använda aromsmöret tillsammans med vitlökssmör. Originalet består av rört smör blandat med hackad persilja, citronjuice, salt och peppar. Läs mer > Om aromsmör.Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
- 
                
                    Rört smör, beurre pommadeTid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Aromsmör, kryddsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Persiljesmör, Beurre maître d´hôtelSvårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Persiljesmör special, persiljesmör med senapTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Vitlökssmör, Beurre d´ailSvårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan 
- 
                
                    OlivsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Café de ParisTid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller såsSvårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grilléTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    DillsmörTid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              