Entrecote med béarnaise och stekta kantareller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Entrecote med béarnaise och stekta kantareller

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Béarnaisesås hemlagad

4.0 

dl

Kantareller färska

1.0 

liter

Smör till stekning

30.0 

gram

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Potatis

0.8 

kilo

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kött >

 

 

Så lagas svamp >

 

 

Så pannsteks entrecote >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Allesverloren Tinta Barocca

Kryddigt rött vin
Pris: 120 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 1009

GBR (GI) / port: 6

Recept: 4034 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 15%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 512 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 24%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Béarnaisesås hemlagad 4.0 dl 49%

Kantareller färska 1.0 liter 2%

Smör till stekning 30.0 gram 5%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 1%

Potatis 0.8 kilo 13%

 

 

Kockskolan:

Så pannsteks kött > Äts ej

Så lagas svamp > Äts ej

Så pannsteks entrecote > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim )

  1. Förbered: Låt köttet bli rumsvarmt (15-18°C). Skivorna bör vara 2-4 centimeter tjocka. Snitta fettkant/hinna så att köttet inte böjer sig i pannan.
  2. Sås: Tillaga bearnaise enligt separat recept via länk nedan (tilläggstid 30 minuter), eller värm färdig béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning.
  3. Svamp: Rensa svamp och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några minuter. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen skrumpnat och fått fin färg. Lägg åt sidan.
  4. Potatis: Skala och stek potatis. Klassiskt är att servera pommes frites till denna rätt. Se recept via länk nedan (tilläggstid 2 timmar).
  5. Sparris: Skär bort torr nedre torr del på sparrisen. Koka upp vatten och låt sparrisen  sjuda i cirka 5 minuter.
  6. Stek: Hetta upp rikligt med smör i panna på högsta värme. Lägg i köttet när smöret slutat fräsa. Stek på var sida lika många minuter som köttet är tjockt i centimeter. Vänd varje halvminut. Det skall fräsa runt köttet hela tiden. Tillsätt mer smör vid behov. Läs mer > Så pannsteks kött.
  7. Ta ur, salta och peppra. Låt köttet vila i 5 minuter. Servera.

Kockens kommentar

Entrecote är nötdjurets ryggmuskel, mellan ryggbiffen och högreven. Köttkvaliteten varierar stort. Läs mer > klicka på ingrediensen. Laga gärna egen bearnaise vilket är mycket godare än den färdiglagade och inte alls så svårt som ryktet förtäljer (se recept via länk nedan).

Passar till

Hemlagad pommes frites

Ugnsstekt klyftpotatis

Hemlagad béarnaise

Café de Paris (aromsmör)

Kokt vit sparris

Fler recept inom Entrecôte

Liknande recept som Entrecote med béarnaise och stekta kantareller