Halstrad marinerad marulk med örtsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Halstrad marinerad marulk med örtsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Marulksfilé

800.0 

gram

Olivolja

 

 

 

Marinad:

 

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Persilja finhackad

1.0 

msk

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Limejuice

1.5 

msk

Olivolja

1.0 

dl

Torrt vitt vin

1.0 

dl

 

Sås:

 

Creme fraiche

3.0 

dl

Persilja finhackad

1.0 

msk

Timjan färskhackad

1.0 

msk

Gräslök finhackad

2.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

msk

Limejuice

1.5 

cl

Honung

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.6 

kilo

 

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Grillpanna >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bourgogne Les Sétilles

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 139 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 395 gram)

Ingredienser

Visa:

Marulksfilé 800.0 gram 26%

Olivolja 0%

 

Marinad:

Schalottenlök 2.0 styck Äts ej

Vitlök torkad 2.0 klyftor Äts ej

Persilja finhackad 1.0 msk Äts ej

Timjan färskhackad 1.0 msk Äts ej

Limejuice 1.5 msk Äts ej

Olivolja 1.0 dl Äts ej

Torrt vitt vin 1.0 dl Äts ej

 

Sås:

Creme fraiche 3.0 dl 49%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Timjan färskhackad 1.0 msk 0%

Gräslök finhackad 2.0 msk 0%

Senap fransk osötad 1.0 msk 1%

Limejuice 1.5 cl 0%

Honung 1.0 msk 4%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.6 kilo 20%

 

Kockskolan:

Hotade fiskarter > %

Grillpanna > Äts ej

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Marinering: Skala och skiva lök. Hacka persilja och timjan. Mixa alla marinadingredienser med stavmixer eller i matberedare ett par minuter. Skär fisken i portionsbitar och lägg i marinaden. Låt vila i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen till 175°C.
  3. Sås: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Hetta upp grillpanna på högsta värme så att det ryker från den. Torka av fisken och pensla den med matolja.
    Stek fisken ett par minuter på var sida tills fisken fått fin stekyta.
  6. Efterstek i ugnen i 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.

Menyförslag

Förrätt: Carpaccio variazione

Huvudrätt: Halstrad marulk

Efterrätt: Citruscylinder

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Halstrad marinerad marulk med örtsås