Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Marulksfilé 800.0 gram 26%
Olivolja 0%
Marinad:
Schalottenlök 2.0 styck Äts ej
Vitlök torkad 2.0 klyftor Äts ej
Persilja finhackad 1.0 msk Äts ej
Timjan färskhackad 1.0 msk Äts ej
Limejuice 1.5 msk Äts ej
Olivolja 1.0 dl Äts ej
Torrt vitt vin 1.0 dl Äts ej
Sås:
Creme fraiche 3.0 dl 49%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Timjan färskhackad 1.0 msk 0%
Gräslök finhackad 2.0 msk 0%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Limejuice 1.5 cl 0%
Honung 1.0 msk 4%
Tillbehör:
Potatis 0.6 kilo 20%
Kockskolan:
Grillpanna > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Marinering: Skala och skiva lök. Hacka persilja och timjan. Mixa alla marinadingredienser med stavmixer eller i matberedare ett par minuter. Skär fisken i portionsbitar och lägg i marinaden. Låt vila i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen till 175°C.
- Sås: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Hetta upp grillpanna på högsta värme så att det ryker från den. Torka av fisken och pensla den med matolja.
Stek fisken ett par minuter på var sida tills fisken fått fin stekyta. - Efterstek i ugnen i 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.
Menyförslag
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Halstrad marinerad marulk med örtsås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: