 
  
              
  
    
              
    
  
              Maltsirap, brödsirap
(maltsirap, brödsirap, baksirap = sirap med tillsatt maltextrakt från korn)
                 malt syrup = syrup with added malt extract from barley
                malt syrup = syrup with added malt extract from barley
              
                 sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge
                sirop de malt = sirop additionné d´extrait de malt d´orge
              
                 sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo
                sciroppo di malto = sciroppo con aggiunta di estratto di malto d´orzo
              
                 Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste
                Malzsirup = Sirup mit zugesetztem Malzextrakt aus Gerste
              
                 sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido
                sirope de malta = jarabe con extracto de malta de cebada añadido
              
                Grupper inom
                Sirap:
              
              
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
        
      
    
    
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
          
              
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
      
        
          
              
          
          
        
        
      
    
            Brödsirap (maltsirap, baksirap) är sirap med tillsats av maltextrakt från korn. Malt ger en rund och fyllig smak och förbättrar bakegenskaperna. I Sverige finns sådan sirap benämnd brödsirap med cirka 20% malt. Läs mer > Sirap. Se recept, klicka på "recept" till höger om bilden ovan.
- Omvandling: 1 dl = 140 gram. 100 g = 0,7 dl.
- Smak: Glykossirap är inte lika söt som vanlig sirap.
- Alternativ vara: Mörk sirap.
- Försäljning: Vanligt förekommande.
- Jämförpris: Lågt, runt 25 kr/kg. Lås mer > Högt och lågt pris.
- Förvaras i rumstemperatur. Mycket lång hållbarhet.
SÅ ANVÄNDS MALTSIRAP
Maltsirap gör matbröd mustigt och saftigt, samt förbättrar bakegenskaperna. Används inom bagerinäringen. Brödsirap är en konsumentprodukt som kan änvändas till både ljusa och mörka matbröd.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2021-10
Läs mer
Recept med Maltsirap, brödsirap
Det finns 9 recept med Maltsirap, brödsirap
- 
                
                    VR-limpa - ljus eller mörk sirapslimpa, sötlimpaTid: 45 min (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Dansukker 
- 
                
                    Klassisk ciabatta på vik-stretchad fördegSvarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kanelbullar med mandelmassa (snäckor)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Rågsurdegsbröd med frukt- och nötterTid: 6 tim (+ 24 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Fröknäcke med filmjölk och jästTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Saffransgifflar med mandelmassaTid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Focaccia - fugassa genoveseTid: 1 tim (+ 2 tim 45 min) , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vetelängd, kanellängd grundreceptTid: 2 tim , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Saftiga lussebullar med kesella (enkla kusar)Tid: 1 tim 40 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 Skriv ut vara
                  Skriv ut vara