Indonesisk söt sojasås Kaki Tiga

Fotograf/bild: Risbergimport ¤

Indonesisk soja

(ketjap/kecup manis, söt indonesisk soja, ketjap/kecup asin, salt indonesisk soja)

Indonesisk soja är mycket mörk, trögflytande och antingen mycket söt eller salt. De söta brukar betecknas Ketjap manis och de salta Ketjap asin, men det finns även andra beteckningar.

  • Söt indonesisk soja (Ketjap/kecap manis): Melass (sirapsliknande söt restprodukt från sockertillverkning), sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår.
  • Salt indonesisk soja (Ketjap/kecup asin): Sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår.


SÅ ANVÄNDS INDONESISK SOJA

Sojan används till marinad eller som färg- och smaksättare i såser och grytor, men också som dippsås på tallriken.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12

 

Läs mer

Om soja, färdig sojasås

Lägg in en kommentar.
Antal kommentarer: 0 Visa Dölj

Recept med Indonesisk soja

Det finns 6 recept med Indonesisk soja