Tempurasås (Tentsuyu) är en japansk sojasås som serveras till tempura, det vill säga till japansk friterad mat (läs mer > Om tempura). Såsen består av sojasås, mirin, sake, socker och smaksätts med kombu (havstång) och bonitoflingor (torkade tonfiskflarn). Ingefära kan också ingå. Sådan sås kan man hitta i asiatiska butiker, eller så tillreder man den själv. Se recept > Tentsuyu, japansk dippsås till tempura. Ett alternativ är japansk soja.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Film: How To Make A Tempura Sauce
Recept med Färdig tempurasås
Det finns 3 recept med Färdig tempurasås
-
Klassisk tempura - japanska friterade räkor och grönsaker
Tid: 1 tim , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tentsuyu, japansk dippsås till tempura
Tid: 45 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tempurasparris med citrondipp (förrätt)
Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kocklandslaget