Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk

Foto: Film: Pagkaing Pinoy TV, Adobong Pusit

Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk

Lägg till ingredienser

Portioner: 1

Calamari rensad

250.0 

gram

Vitlök

4.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

st liten

Svartpeppar

1.0 

tsk

Vinäger

1.0 

msk

Sojasås indonesisk söt

2.0 

msk

Ostronsås }

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Ris

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om bläckfiskar >

 

 

Bläckfiskars anatomi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 16

Recept: 614 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 576 gram)

Ingredienser

Visa:

Calamari rensad 250.0 gram 24%

Vitlök 4.0 klyftor 5%

Gul lök 1.0 st liten 6%

Svartpeppar 1.0 tsk 1%

Vinäger 1.0 msk 1%

Sojasås indonesisk söt 2.0 msk 11%

Ostronsås } 2.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Ris 1.0 dl 47%

 

Kockskolan:

Om bläckfiskar > Äts ej

Bläckfiskars anatomi > %

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Pagkaing" under bilden ovan.

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  2. Skala, hacka vitlök och lök. Skär bläckfisken i bitar. 
  3. Woka: Hetta upp olja i wokpanna. Tillsätt vitlök och låt fräsa någon minut. Tillsätt lök och låt det fräsa en  kort stund utan att brännas vid. Tillsätt bläckfisken och efter en litet tag vinäger. Låt det steka i 1-2 minuter. Tillsätt soja och svartpeppar. Slutligen ostonsåsen. Fortsätt steka ett par minuter. Allt under upprepad omrörning.
  4. Servera med kokt ris eller gott vitt bröd.

Kockens kommentar

Bläckfiskar (Cephalopoda) är en klass inom havslevande blötdjur med cirka 800 nu levande arter spridda i alla hav och ett ännu större antal utdöda. De flesta är varelser med cylindrisk eller äggformad kropp med 8 eller10 långa armar försedda med sugkoppar (läs mer > Bläckfiskars anatomi). De flesta bläckfiskar går att äta, men det finns arter som är dödligt giftiga. Runt Medelhavet och i Ostasien har man lång tradition av att äta bläckfisk (läs mer > Om bläckfiskar). Läs om calamari, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Bläckfisk

Liknande recept som Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk