Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 16
Recept: 614 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Calamari rensad 250.0 gram 24%
Vitlök 4.0 klyftor 5%
Gul lök 1.0 st liten 6%
Svartpeppar 1.0 tsk 1%
Vinäger 1.0 msk 1%
Sojasås indonesisk söt 2.0 msk 11%
Ostronsås } 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Ris 1.0 dl 47%
Kockskolan:
Om bläckfiskar > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Pagkaing" under bilden ovan.- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Skala, hacka vitlök och lök. Skär bläckfisken i bitar.
- Woka: Hetta upp olja i wokpanna. Tillsätt vitlök och låt fräsa någon minut. Tillsätt lök och låt det fräsa en kort stund utan att brännas vid. Tillsätt bläckfisken och efter en litet tag vinäger. Låt det steka i 1-2 minuter. Tillsätt soja och svartpeppar. Slutligen ostonsåsen. Fortsätt steka ett par minuter. Allt under upprepad omrörning.
- Servera med kokt ris eller gott vitt bröd.
Kockens kommentar
Bläckfiskar (Cephalopoda) är en klass inom havslevande blötdjur med cirka 800 nu levande arter spridda i alla hav och ett ännu större antal utdöda. De flesta är varelser med cylindrisk eller äggformad kropp med 8 eller10 långa armar försedda med sugkoppar (läs mer > Bläckfiskars anatomi). De flesta bläckfiskar går att äta, men det finns arter som är dödligt giftiga. Runt Medelhavet och i Ostasien har man lång tradition av att äta bläckfisk (läs mer > Om bläckfiskar). Läs om calamari, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Bläckfisk
Liknande recept som Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk
-
Friterad calamari, bläckfiskringar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad calamari, bläckfisk på grekiskt vis
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade spanska octopusarmar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Octapus carpaccio (lätt måltid)
Tid: 1 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Takoyaki, japanska bläckfiskbollar
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan