Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 44

GBR (GI) / port: 1
Recept: 706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Octopus armar 200.0 gram 16%
Tempuramix:
Vetemjöl 0.3 dl 9%
Vatten 0.3 dl 0%
Smet:
Vetemjöl 100.0 gram 50%
eller 1.7 dl %
Ägg 1.0 styck 9%
Vatten 2.5 dl 0%
Salt 1.0 krm 0%
Tillvalsalternativ:
Rismjöl 0%
Bakpulver 0%
Strösocker 0%
Sojasås 0%
Tillbehör:
Salladslök 6.0 styck 5%
Ingefära syltad 100.0 gram 11%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Nino" under bilden ovan.- Koka bläckfisk 8-10 minuter. Ta ur, låt svalna och skär i små bitar.
- Tillbehör:
- Tenkasu (tempurakulor): Vispa samman vetemjöl med vatten. Hetta upp frityrolja och droppa ner smet i oljan så att det bildas små degkulor. Ta ur med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Kockens kommentar
Takoyaki (jap. tako = octopus, yaki = grilla) är vetedegsbollar stora som tomater med fyllning av bläckfisk och annat. Ofta tillagad av rester från en tempuramåltid (läs mer > Om tempura). Rätten skapades 1935 av en gatuförsäljare vid namn Tomekichi Endo, inspirerad av en liknade degrätt (akashiyaki), en liten dumpling gjord på pannkassmet och bläckfisk.Taoyaki-ki (takoyaki-panna) är en gjutjärnspanna med halvklotsformade hål, som ställs över en gaslåga (se filmen). Gjujärnet ger jämn runtomvärme vilket är viktigt vid tillagningen.
Fler recept inom Bläckfisk
Liknande recept som Takoyaki, japanska bläckfiskbollar
-
Friterad calamari, bläckfiskringar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad calamari, bläckfisk på grekiskt vis
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade spanska octopusarmar
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Octapus carpaccio (lätt måltid)
Tid: 1 tim 30 min (+ 12 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Adobong Pusit, filippinsk wokad bläckfisk
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Takoyaki, japanska bläckfiskbollar
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan