
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 778

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3112 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Marinerad innerfilé (Kronfågel) } 600.0 gram 23%
Träspett 4.0 styck Äts ej
Bakpotatis 2.0 styck 15%
Fänkål 1.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 2%
Lime 2.0 styck 1%
Örtkryddor finhackad 2.0 msk 0%
Kallrörd glaze
Honung flytande 4.0 msk 9%
Rapsolja 1.5 dl 36%
Sojasås indonesisk söt 1.5 dl 11%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Chilifrukt röd 1.0 styck Äts ej
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Förkoka bakpotatis i god tid. Torka av och halvera innan grillning.
- Tänd grillen.
- Glaze: Blanda alla ingredienser.
- Skiva fänkål. Skala och skiva rödlök. Hacka örter. Kärna ur chili. Riv eller finhacka ingefära. Trä upp kycklingfiléerna på spett.
- Fukta fänkål och potatis med olivolja.
- Grilla: När du har en bra grillglöd. Grilla spetten 6 minuter totalt. Vänd flera gånger. Pensla med glaze. Låt vila i folie.
- Grilla fänkål och potatis.
- Garnera med färska hackade örter och rödlök. Låt var och en pressa över lime efter smak. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Bakpotatis kan grillas, men det tar lång tid, 1-4 timmar beroende på storlek. Läs mer > klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan