Grillade kycklinglårfiléer

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillade kycklinglårfiléer

Lägg till ingredienser

Antal styck: 4

Kycklinglårfilé

4.0 

styck

Matolja (rapsolja)

0.5 

msk

Grillkrydda

 

 

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så grillas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Simonsig Chardonnay

Torrt smakrikt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 0

Recept: 372 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 28%

Fett: 7%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 53 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklinglårfilé 4.0 styck 84%

Matolja (rapsolja) 0.5 msk 16%

Grillkrydda 0%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så grillas kyckling > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
  2. Ta ut filéerna ur kylen och platta ut dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
  3. Förbered alla tillbehör till maten, potatis, sallad och dylikt.
  4. Pensla köttet med lite matolja och krydda. Vänta med saltet.
  5. Grilla 3-4 minuter på var sidan till fin färg och tills köttet blivit genomstekt (men inte mer). Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet som då skall vara vitt. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Kycklinglårfilé är kycklinglår utan ben. De finns att köpa färska i livsmedelsbutiker. Krydda gärna filéerna med någon orientalisk eller asiatisk kryddblandning. Vi använde garam marsala, vilket är en indisk blandning.

Passar till

Grillade grönsaker

Grillade skivade rotfrukter

Grillad potatis

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Grillade kycklinglårfiléer