Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 113

Kcal / portion: 609

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2435 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingvingar 16.0 styck 64%
Matolja (rapsolja) 1.0 msk 5%
Tillbehör:
Bakpotatis 2.0 st stora 25%
Kummin hel 0%
Salt 0%
Tomater 4.0 styck 3%
Isbergssallat 1.0 huvud 4%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ta ut vingarna ur frysen och tina dem. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Tillred sallad och tomater.
- Rengör potatisen och skiva den. Pensla kött och potatis med lite matolja. Strö salt och kummin på potatisen.
- Grilla potatisskivorna cirka 5 minuter på vardera sidan tills de fått fin färg.
- Pensla kycklingvingarna med lite olja och krydda. Grilla 2-3 minuter på var sida till fin färg och tills de blivit genomstekta.
Kockens kommentar
Vi använde fryst halvfabrikat, vilket är den enkla snabbvarianten. Färska vingar som man marinerar själv är dock ett godare alternativ, men tar längre tid. Grilla färska vingar cirka 5-7 minuter per sida.
Passar till
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan