
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 234

Kcal / portion: 888

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3552 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 17%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grillkyckling chili-aprikos } 1.0 styck 43%
Potatis 900.0 gram 17%
Chiliflingor 0.5 tsk 0%
Matolja till stekning 2.0 msk 7%
Flingsalt 0%
Majonnäs
Äggula 1.0 styck 1%
Senap svensk 1.0 tsk 0%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Rapsolja 1.5 dl 32%
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C.
- Potatis: Skrubba potatis. Skär i klyftor. Lägg på bakpappersklädd långpanna. Ringla olja över. Blanda så att alla ytor är täckta med olja. Strö över flingsalt och chiliflakes (obs, mkt starka). Sätt in i ugnen 25-30 minuter eller tills de har fått fin färg och ser knapriga ut.
- Majonnäs: Gör under tiden majonnäsen. Alla ingredienser bör ha samma temperatur. Vispa samman äggula, vinäger och senap i en skål. Tillsätt olja under kraftig vispning, först droppvis och sedan i fin stråle tills lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.
- Servera potatis, kyckling och majonnäsdippa med en sallad. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Kronfågelkycklingen är färdiglagad. Värm den om så önskas.Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingar
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan