Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 206
 
    
                Kcal / portion: 238
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 39%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 66%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 34%
Chilipulver 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Torka av dem väl. Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.
- Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 minuter på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Låt köttet vila 5 minuter.
Kockens kommentar
Kycklingfilé är bröst utan skinn och det som vanligen säljs i handeln (bröst = filé med skinn). Filén är magert kött som lätt torkar ur, varför de helst bör späckas (täckas) med bacon eller späck. Bäst är om skinnet finns kvar vid grillning, vilket fungerar som ett skyddande lager. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd. Läs mer > Så grillas kyckling.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Grillad kyckling, fågel
Liknande recept som Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
- 
                
                    Chiligrillat kycklingfilé inlindad i baconTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressingTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäsTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Grillad kycklingsallad med västerbottenflarnTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatisTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Beer Can Chicken, ölkyckling på burkTid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: 
- 
                
                    Poulet grillé ā la Diable en crapaudine, klassisk fransk grillad djävulskycklingSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Grillade kycklinglårfiléerTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Kycklingfilé med yoghurt och melonsalladTid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Grillade Buffalo Wings - grillade kycklingvingarTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              