Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon

Lägg till ingredienser

Antal filéer: 4

Dryckestips

Dolcetto di Dogliani

Kryddigt rött vin
Pris: 90 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0

Recept: 954 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 39%

Fett: 13%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 116 gram)

Ingredienser

Visa:
För att kunna se recept och varufakta måste du vara inloggad. Du kan prova gratis en vecka.

Läs mer Bli medlem

Tillagning (30 min )

Kockens kommentar

Kycklingfilé är bröst utan skinn och det som vanligen säljs i handeln (bröst = filé med skinn). Filén är magert kött som lätt torkar ur, varför de helst bör späckas (täckas) med bacon eller späck. Bäst är om skinnet finns kvar vid grillning, vilket fungerar som ett skyddande lager. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd. Läs mer > Så grillas kyckling.

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Passar till

Grillad grönsaksblandning

Grillad potatis

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Grillad kyckling, fågel

Liknande recept som Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon