Pulled pork burger med chipotlemajonnäs

Foto: Din Vinguide ¤

Pulled pork burger med chipotlemajonnäs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskkarré benfri

1.5 

kilo

el. fläskkarré

 

 

Gul lök

1.0 

styck

Lagerblad

2.0 

blad

Svartpeppar

10.0 

korn

Salt

 

 

Vatten

1.0 

dl

 

Marinad:

 

Strösocker

0.5 

dl

Chilisås tomat

1.0 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Ketjap manis soja

4.0 

msk

Ingefära färskriven

1.0 

msk

 

Chipotlemajonnäs:

 

Äggula

1.0 

styck

Dijonsenap ¤

0.5 

tsk

Vitvinsvinäger

0.5 

tsk

Salt

2.0 

krm

Svartpeppar

1.0 

krm

Matolja neutral (ej oliv)

1.5 

dl

Chipotlepulver

2.0 

krm

 

Tillbehör:

 

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Sallat

4.0 

blad

Bifftomater

1.0 

styck

Saltgurka

12.0 

skivor

Gul lök

0.5 

styck

Rostad lök

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pulled beef/pork >

 

 

Så lagas fläskkarré >

 

 

CrockPot >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1096

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4386 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 18%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 444 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkarré benfri 1.5 kilo 57%

el. fläskkarré Äts ej

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Lagerblad 2.0 blad Äts ej

Svartpeppar 10.0 korn 0%

Salt 0%

Vatten 1.0 dl 0%

 

Marinad:

Strösocker 0.5 dl Äts ej

Chilisås tomat 1.0 dl Äts ej

Rödvinsvinäger 2.0 msk Äts ej

Ketjap manis soja 4.0 msk Äts ej

Ingefära färskriven 1.0 msk Äts ej

 

Chipotlemajonnäs:

Äggula 1.0 styck 1%

Dijonsenap ¤ 0.5 tsk 0%

Vitvinsvinäger 0.5 tsk 0%

Salt 2.0 krm 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Matolja neutral (ej oliv) 1.5 dl 27%

Chipotlepulver 2.0 krm 0%

 

Tillbehör:

Hamburgerbröd 4.0 styck 13%

Sallat 4.0 blad 0%

Bifftomater 1.0 styck 1%

Saltgurka 12.0 skivor 0%

Gul lök 0.5 styck 1%

Rostad lök 0%

 

Kockskolan:

Om pulled beef/pork > Äts ej

Så lagas fläskkarré > Äts ej

CrockPot > Äts ej

Tillagning (45 min + 6 tim )

  1. Marinera: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till simmig sås.
  2. Lägg köttet i en Crock-Pot (se dito) eller i en gryta. Fördela marinaden över köttet och lägg på locket. Förvara i kyl över natt.
  3. Lyft upp köttet nästa morgon och tillsätt vatten, lök, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt på locket.
  4. I ugn: Sätt ugnen på 125ºC. Sätt in grytan med lock i 5-6 timmar.
  5. I Crock-Pot: Sätt den på låg värme i 10 timmar, alternativt på hög värme i 6 timmar.
  6. Majonnäs: Blanda alla ingredienser utom oljan. Vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Se recept via länk nedan.
  7. Servera: Dra sönder det färdiglagade köttet med två gafflar till trådiga bitar.
  8. Rosta brödet i ugn eller rost. Bygg en hamburgare av sallat, skivad tomat, lökringar eller rostad lök, strimlat kött och chipotlemajonnäs.

Kockens kommentar

Pulled pork är fläskkött som överlagats till kärn­temperatur 90ºC+, varvid köttfibrerna nästan faller sönder av sig självt. "Pulled" (draget) för att man drar isär köttet när tillagat. Endast fettrikt kött som fläsksida, fläskkarré eller fläskbog lämpar sig. Nötkött som högrev och nötbog fungerar också bra, som då benämns pulled beef. Läs mer > Om pulled beef/pork.

Passar till

Majonnäs handslagen

Majonnäs i mixer

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Pulled pork burger med chipotlemajonnäs