Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 247

Kcal / portion: 1096

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4386 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 18%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkarré benfri 1.5 kilo 57%
el. fläskkarré Äts ej
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Lagerblad 2.0 blad Äts ej
Svartpeppar 10.0 korn 0%
Salt 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Marinad:
Strösocker 0.5 dl Äts ej
Chilisås tomat 1.0 dl Äts ej
Rödvinsvinäger 2.0 msk Äts ej
Ketjap manis soja 4.0 msk Äts ej
Ingefära färskriven 1.0 msk Äts ej
Chipotlemajonnäs:
Äggula 1.0 styck 1%
Dijonsenap ¤ 0.5 tsk 0%
Vitvinsvinäger 0.5 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Matolja neutral (ej oliv) 1.5 dl 27%
Chipotlepulver 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Hamburgerbröd 4.0 styck 13%
Sallat 4.0 blad 0%
Bifftomater 1.0 styck 1%
Saltgurka 12.0 skivor 0%
Gul lök 0.5 styck 1%
Rostad lök 0%
Kockskolan:
Om pulled beef/pork > Äts ej
Så lagas fläskkarré > Äts ej
CrockPot > Äts ej
Kock: Din Vinguide
Tillagning (45 min + 6 tim )
- Marinera: Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och koka till simmig sås.
- Lägg köttet i en Crock-Pot (se dito) eller i en gryta. Fördela marinaden över köttet och lägg på locket. Förvara i kyl över natt.
- Lyft upp köttet nästa morgon och tillsätt vatten, lök, lagerblad och kryddor i grytan. Placera köttet ovanpå. Sätt på locket.
- I ugn: Sätt ugnen på 125ºC. Sätt in grytan med lock i 5-6 timmar.
- I Crock-Pot: Sätt den på låg värme i 10 timmar, alternativt på hög värme i 6 timmar.
- Majonnäs: Blanda alla ingredienser utom oljan. Vispa ner oljan, först droppvis sedan i en tunn stråle under kraftig vispning. Se recept via länk nedan.
- Servera: Dra sönder det färdiglagade köttet med två gafflar till trådiga bitar.
- Rosta brödet i ugn eller rost. Bygg en hamburgare av sallat, skivad tomat, lökringar eller rostad lök, strimlat kött och chipotlemajonnäs.
Kockens kommentar
Pulled pork är fläskkött som överlagats till kärntemperatur 90ºC+, varvid köttfibrerna nästan faller sönder av sig självt. "Pulled" (draget) för att man drar isär köttet när tillagat. Endast fettrikt kött som fläsksida, fläskkarré eller fläskbog lämpar sig. Nötkött som högrev och nötbog fungerar också bra, som då benämns pulled beef. Läs mer > Om pulled beef/pork.Passar till
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan