Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 904

GBR (GI) / port: 20
Recept: 3616 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 9%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 40%
Gul lök 3.0 styck 4%
Svartpeppar hel 2.0 msk 1%
Ciabatta bröd 4.0 styck 42%
Ättiksgurka konserv 1.0 dl 1%
Majonnäs äkta 2.0 msk 6%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Grovkrossa pepparkorn i en mortel.
- Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i cirka 30 minuter. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd. Lägg åt sidan.
- Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.
Kockens kommentar
Svartpepparburgare är Kockskolans kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Svartpepparburgare
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan