Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Gul lök

3.0 

styck

Svartpeppar hel

2.0 

msk

Ciabatta bröd

4.0 

styck

Ättiksgurka konserv

1.0 

dl

Majonnäs äkta

2.0 

msk

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn East India Pale Ale

Mörk strong ale
Pris: 20 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 218

Kcal / portion: 904

GBR (GI) / port: 20

Recept: 3616 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 9%

Kolhydrater: 21%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 415 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 40%

Gul lök 3.0 styck 4%

Svartpeppar hel 2.0 msk 1%

Ciabatta bröd 4.0 styck 42%

Ättiksgurka konserv 1.0 dl 1%

Majonnäs äkta 2.0 msk 6%

Smör till stekning 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och skär lök i cm-tjocka skivor och dela skivorna på mitten. Grovkrossa pepparkorn i en mortel.
  2. Lägg rikligt med smör i en stekpanna och stek lök och peppar tillsammans på medelvärme i cirka 30 minuter. Löken ska vara mörkt brun, nästan bränd. Lägg åt sidan.
  3. Forma färs till burgare och stek dem på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  4. Bred majonnäs på brödet och lägg på ett lager gurka. Lägg på burgare och häll över pepparlöken.

Kockens kommentar

Svartpepparburgare är Kockskolans kock Petter Thoens personliga favorit i hamburgervärlden. "Jag lagar den ganska ofta. Första gången jag åt den var på Hampton`s i Hollywood".

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Svartpepparburgare