För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rosédoftande lammfärsburgare

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

600.0 

gram

Trattkantareller

150.0 

gram

Rosépeppar hel

2.0 

tsk

Äpple rött, syrligt

1.0 

styck

Vatten

0.5 

dl

Matolja till stekning

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Rödkål ansad

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Timjan färsk

20.0 

gram

Citronskal

1.0 

styck

Matolja till stekning

 

 

 

Baguette, bagett

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Staropramen Premium

Pisnertyp
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2458 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 10%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 318 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 600.0 gram 60%

Trattkantareller 150.0 gram 1%

Rosépeppar hel 2.0 tsk 0%

Äpple rött, syrligt 1.0 styck 2%

Vatten 0.5 dl 0%

Matolja till stekning 0%

Salt och peppar 0%

 

Rödkål ansad 400.0 gram 5%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Timjan färsk 20.0 gram 1%

Citronskal 1.0 styck 0%

Matolja till stekning 0%

 

Baguette, bagett 1.0 styck 27%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Smör till stekning 0%

Tillagning (50 min )

  1. Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan. Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple.
  2. Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.
  5. Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
  6. Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något. Riv över citronskal. Salta och peppra.
  7. Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.
  8. Lägg upp som på bilden. Servera gärna pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).

Passar till

Pepparrot- och äppelfraiche

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Rosédoftande lammfärsburgare