Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 193

Kcal / portion: 614

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2458 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Lammfärs 600.0 gram 60%
Trattkantareller 150.0 gram 1%
Rosépeppar hel 2.0 tsk 0%
Äpple rött, syrligt 1.0 styck 2%
Vatten 0.5 dl 0%
Rödkål ansad 400.0 gram 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Timjan färsk 20.0 gram 1%
Citronskal 1.0 styck 0%
Baguette, bagett 1.0 styck 27%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
- Rensa svamp, skär i bitar. Hacka timjan. Finstrimla rödkål. Skala och finhacka vitlök. Krossa rosépeppar. Grovriv äpple.
- Hetta upp en stekpanna utan matfett och stek svampen tills all fukt försvunnit. Dra åt sidan.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda väl i en bunke färs, rosépeppar, äpple och kantareller. Tillsätt vatten, salt och peppar. Forma färs till portionsburgare.
- Hetta upp olja i en panna. Stek burgarna 2 minuter på var sida. Lägg i ugnssäker form. Sätt in i ugnen i 10 minuter.
- Stek rödkålen i olja med vitlök och timjan ett par minuter tills den mjuknat något. Riv över citronskal. Salta och peppra.
- Skär baguetten i bitar. Hetta upp smör med vitlök och stek brödet med insidan nedåt.
- Lägg upp som på bilden. Servera gärna pepparrot- och äppelfraiche till (separat recept).
Passar till
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Rosédoftande lammfärsburgare
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan