Viltburgare med lingonketchup

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Viltburgare med lingonketchup

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltfärs

800.0 

gram

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

styck

Majonnäs äkta

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Lingonsylt rårörda konserv

1.0 

dl

Ketchup

2.0 

dl

Enbär }

10.0 

styck

Gin

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om köttbullar, färsbiffar >

 

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Sangiovese

Smakrikt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 160

Kcal / portion: 652

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 6%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 408 gram)

Ingredienser

Visa:

Viltfärs 800.0 gram 41%

Hamburgerbröd 4.0 styck 22%

Gul lök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 1%

Sallatsblad 4.0 styck 0%

Majonnäs äkta 4.0 msk 15%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Sås:

Lingonsylt rårörda konserv 1.0 dl 7%

Ketchup 2.0 dl 9%

Enbär } 10.0 styck 0%

Gin 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Om köttbullar, färsbiffar > Äts ej

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomater. Ansa och tvätta sallat. Krossa enbären och blanda med ketchup, lingon och gin. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.
  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra. Salta och peppra.
  3. Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med lingonketchup.

Kockens kommentar

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. Lingonketchup är en smakrik, sötsur sås vilket passar bra till viltkött. Välj alternativt någon annan kryddstark sås. Gin ger extra enbärssmak (kan utelämnas).

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Viltburgare med lingonketchup