Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Blandfärs 400.0 gram 42%
Blandsvamp 300.0 gram 4%
Gul lök 1.0 st stor 4%
Ströbröd 4.0 msk 7%
Äggula 2.0 styck 6%
Vatten 1.0 dl 0%
Kantarellfond konc. } 1.0 msk 0%
Salt 1.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 1.0 krm 0%
Matfett till stekning 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Potatis 800.0 gram 29%
Grönsallat t.ex. mâche 200.0 gram 2%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 180ºC.
- Rensa svamp, men skölj den inte. Skala och skiva lök.
- Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa. Toppa med en klick smör och lite salt.
- Blanda hälften av vattnet med ströbröd. Låt svälla en stund. Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och resten av vatten med fond, samt löksvampen. Blanda väl. Forma portionsbiffar.
- Vänd biffarna i ströbröd. Stek i matfett på medelhög värme cirka 2 minuter på var sida till fin yta. Lägg över i en smord ugnssäker form. Sätt i ugn cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.
Passar till
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Svampburgare med pressad potatis
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan