Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Tortilla

4.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

 

Salsasallad:

 

Paprika gul

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gurka

0.3 

styck

Tomater

2.0 

styck

Saltgurka

1.0 

styck

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kvist

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Réserve de la Condamine

Smakrikt rött vin
Pris: 69 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 8%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 56%

Tortilla 4.0 styck 29%

Smör normalsaltat 2.0 msk 7%

 

Salsasallad:

Paprika gul 1.0 styck 1%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Rödlök 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gurka 0.3 styck 1%

Tomater 2.0 styck 1%

Saltgurka 1.0 styck 0%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%

Koriander färsk 1.0 kvist 0%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (25 min + 3 tim )

  1. Salsa: Ansa paprika. Skala lök och vitlök. Hacka alla ingredienser smått, lägg i skål. Häll över lite olivolja och ställ in i kylskåp. Låt helst stå i 3 timmar eller mer så att smakerna sätter sig. Salta och peppra.
  2. Forma färsen till burgare.
  3. Hetta upp matfett i stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra. 
  4. Lägg burgaren på en tortilla. Häll över salsa.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Salsaburgare