Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 161

Kcal / portion: 646

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2585 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 8%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötfärs 800.0 gram 56%
Tortilla 4.0 styck 29%
Smör normalsaltat 2.0 msk 7%
Salsasallad:
Paprika gul 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Rödlök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gurka 0.3 styck 1%
Tomater 2.0 styck 1%
Saltgurka 1.0 styck 0%
Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%
Koriander färsk 1.0 kvist 0%
Olivolja 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min + 3 tim )
- Salsa: Ansa paprika. Skala lök och vitlök. Hacka alla ingredienser smått, lägg i skål. Häll över lite olivolja och ställ in i kylskåp. Låt helst stå i 3 timmar eller mer så att smakerna sätter sig. Salta och peppra.
- Forma färsen till burgare.
- Hetta upp matfett i stekpanna och stek burgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
- Lägg burgaren på en tortilla. Häll över salsa.
Fler recept inom Köttburgare, hamburgare
Liknande recept som Salsaburgare
-
Hamburgare original
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Dubbelburgare hela programmet
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Cheeseburgare
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampburgare med pressad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltburgare med lingonketchup
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Zapataburgare
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salsaburgare
Tid: 25 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rosédoftande lammfärsburgare
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Svartpepparburgare
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan