Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Portionsbröd

4.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

blad

Tomater

2.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Guacamole:

 

Avokado

2.0 

st stora

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Jalapeno inlagd (Old el Paso)

1.0 

styck

Olivolja

1.0 

msk

Limejuice

2.0 

tsk

Tabasco röd

3.0 

stänk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 1013

GBR (GI) / port: 7

Recept: 4051 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 12%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 529 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 36%

Portionsbröd 4.0 styck 26%

Sallatsblad 4.0 blad 0%

Tomater 2.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Guacamole:

Avokado 2.0 st stora 33%

Gul lök 1.0 styck 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 0%

Jalapeno inlagd (Old el Paso) 1.0 styck 0%

Olivolja 1.0 msk 3%

Limejuice 2.0 tsk 0%

Tabasco röd 3.0 stänk 0%

Tillagning (15 min )

  1. Guacamole: Skala och mosa avokado i en bunke. Finhacka jalapeno och lök. Pressa ner vitlöksklyftor och limejuice. Blanda eller mixa ner olja och stänk i tabasco.
  2. Forma färsen till burgare och stek dem i matfett på medelhög värme i cirka 5 minuter på var sida. Salta och peppra.
  3. Lägg ett sallatsblad på brödet. Lägg burgaren ovanpå. Garnera med några skivade tomatbitar. Toppa med guacamole.

Kockens kommentar

Emiliano Zapata (1879-1919) var en mexikansk bondeledare, som ledde en armé av bönder och lantarbetare i centrala Mexico under revolutionen 1910-20. Rättens namn knappast pga att Zapata åt dessa burgare, utan snarare pga rättens mexikanska touch.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Zapataburgare